Výrobcovia Razer a Nacon prichádzajú na trh s oficiálne licencovanými PS4 ovládačmi pre profesionálnych hráčov. 

Kým na Xbox one už dávno máte možnosť kúpiť si výborný (aj patrične drahý) profesionálny ovládač Elite, na PS4 takáto možnosť doposiaľ chýbala. A keďže PS4 je teraz hlavným partnerom pre turnaje viacerých hier, napríklad Street Fighter V či séria Call of Duty, nové ovládače boli potrebné ako soľ.

raiju_nowat

Prvou novinkou je Razer Raiju. Firmu netreba predstavovať, jedná sa o lídra na poli herného hardvéru. Raiju má prepracovanú ergonómiu a viacero odpojiteľných extra tlačidiel navyše na spodnej strane. Vpredu nájdete pridaný ovládací panel s rýchlymi funkciami, napríklad na ovládanie zvuku. Samozrejmosťou sú aj vlastné užívateľské profily, v prípade Raiju len dva. Ovládač síce má odpojiteľný USB kábel, ale len z dôvodu lepšej úschovy a prípadnej výmeny poškodeného kábla, bezdrôtové funkcie chýbajú.

nacon_nowat

Druhým oficiálne licencovaným ovládačom je Nacon Revolution. Nacon je celkom nová značka, ale už majú v ponuke zopár kvalitných periférií pre hráčov. Ovládač Revolution má rozloženie podobné ako na Xboxe, čo niektorým hráčom viac vyhovuje. Na spodnej strane má 4 extra tlačidlá navyše a má dva vnútorné priestory určené na vyváženie – súčasťou balenia je aj 6 malých závaží. Pomocou PC aplikácie je možné nastaviť si 4 rôzne užívateľské profily. Modifikovaný je síce odpojiteľný, ale má závit na bezpečné pripevnenie k ovládaču – nechceli by sme ho však stratiť a vymieňať za nový.

Cena a dostupnosť momentálne nie je známa.

Zdroj: PlayStation Blog, Razer, Nacon

Značky: