Spoločnosť DxOMark práve zverejnila výsledky svojej hĺbkovej analýzy fotoaparátov Huawei P30 Pro.

Model P30 Pro prichádza s trojicou hlavných fotoaparátov a pokiaľ pripočítame aj ToF senzor, tak môžeme povedať, že fotoaparáty sú až štyri.

Vďaka tomu ponúka viac vylepšení, ako predchodcovia. Primárny fotoaparát má 40 Mpx senzor, ktorý spájaním štyroch pixelov produkuje 10 Mpx výsledné fotografie. Objektív s ekvivalentom 27 mm prichádza s clonou f/1.6 a je opticky stabilizovaný a je tak prvým, pre túto veľkosť snímača v smartfóne. Najzaujímavejšou inováciou je však stabilizovaná tele-kamera, ktorá využíva zloženú optiku na dosiahnutie 5× optického zoomu, čo je ekvivalent 125 mm.

V DxOMark dosiahla horúca novinka kombinované skóre 112 bodov. Z Huawei P30 Pro sa tak stáva nová jednička v rebríčku a celkový výkon je postavený hlavne na vynikajúcom fotografickom skóre 119 bodov.

V porovnaní s predchádzajúcimi modelmi Huawei, sú najvýraznejšie vylepšenia zadnej kamery v oblastiach bokeh a zoom, kde P30 Pro nastavuje nové štandardy. To znamená, že P30 Pro funguje dobre v takmer všetkých testovacích kategóriách. Expozícia je dobrá až do extrémne nízkej úrovne osvetlenia a v náročných situáciách v protisvetle je fotoaparát dostatočne inteligentný na to, aby zaostril na prioritné objekty na pozadí. Dynamický rozsah nie je tak široký ako na Mate 20.

Dosiahnutie celkového skóre DxOMark v kategórii Selfie je 89 bodov. Huawei P30 Pro prináša solídny výkon s kľúčovými silnými stránkami dobrej expozície, širokým dynamickým rozsahom a presným podaním farieb.

Výkon z prednej kamery nie je až taký pôsobivý, ale model P30 Pro ponúka významné vylepšenia oproti modelu P20 Pro. Expozícia naprieč fotografiami a videom je vynikajúca a model P30 Pro sa môže pochváliť niektorými z najlepších možností HDR, ktoré sú v súčasnosti k dispozícii pre selfie fotoaparáty. Ďalšou silnou stránkou je farebné podanie, s príjemným vykreslením, rovnako ako s presným vyvážením bielej a simulácia bokeh je takisto dobrá.

Podrobné výsledky z testovania si môžete pozrieť na tomto odkaze TU.

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei P30 Pro: To si fotil fotoaparátom? (redakčné VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.