Známy odborný web začal testovať predné fotoaparáty smartfónov.

DxOMark sa špecializuje na posudzovanie kvality fototechniky. Portál pôvodne recenzoval iba tradičné fotoaparáty a objektívy, časom sa presunul aj do segmentu smartfónov. A najnovšie začal testovať ich predné fotoaparáty.

Odborný portál spustil novú sekciu, ktorá obsahuje už 12 recenzií. Tie pokrývajú takmer všetky atraktívne značky. Nechýba hodnotenie pre najnovší iPhone, Samsung Galaxy Note 9, Google Pixel 3 či modely značky Huawei.

Z testovaných telefónov sa z hľadiska selfie fotografií najlepšie darilo smartfónom Pixel 3 a Galaxy Note 9. Tie získali totožné skóre 92 bodov. Nasleduje Xiaomi Mi Mix 3 s 84 bodmi a iPhone XS Max s 82 bodmi. Huawei Mate 20 Pro získal 75 bodov.

Ak berieme do úvahy súčet bodov za predný a zadný fotoaparát, lídrom na trhu je podľa DxOMark aktuálne Samsung Galaxy Note 9. Ten získal 103 bodov za zadný fotoaparát a 92 bodov za predný fotoaparát. Pokiaľ vás selfie fotky netrápia, najlepšie skóre hlavného fotoaparátu majú Huawei Mate 20 Pro a P20 Pro – zhodne po 109 bodov.

Sami sme zvedaví, ako sa bude meniť tabuľka počas aktuálneho roka. A pokiaľ vás zaujíma metodika testovania selfie fotoaparátov podľa DxOMark, pozrite si tento článok.

Zdroj: DxOMark

Zdroj: DxOMark

Prečítajte si aj:

DxOMark bude testovať smartfóny inak. Tipnite si, ktoré fotia najlepšie

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit