Microsoft testuje novú funkciu, ktorej účelom je zvýšiť zabezpečenie vášho PC s operačným systémom Windows 10 prostredníctvom jeho automatického uzamknutia v momente, keď rozozná, že ste sa od neho vzdialili.

Vstanete tak od počítača a on sa automaticky uzamkne. Vrátite sa k nemu späť a dôjde k automatickému odomknutiu. Páčila by sa aj vám takáto pohodlná ochrana vašich údajov? Pokiaľ áno, tak zrejme na ňu nebudete vôbec musieť čakať dlho. Zariadenia s podporou funkcie Windows Hello, čiže s možnosťou osobnejšieho a bezpečnejšieho prihlasovania sa do zariadení s Windows 10 pomocou rozpoznania tváre alebo dotyku, by údajne v blízkej budúcnosti mali podporovať tzv. Dynamic Lock. Novinka má podľa portálu Windows Central prísť už s jarnou aktualizáciou systému. Na identifikáciu prítomnosti, respektíve neprítomnosti, bude pravdepodobne použitá kombinácia kamery a proximity senzorov (senzory priblíženia).

Dynamic Lock by mal nájsť uplatnenie hlavne u firemnej klientely. Určite ho ocenia pracovníci, ktorí spracúvajú citlivé firemné či osobné údaje, no zároveň musia častejšie opustiť svoj pracovný stôl. Neustále manuálne odhlasovanie pri odchode a prihlasovanie pri príchode, ktoré môže byť ešte otravnejšie v prípade, že firemná politika prikazuje iba nastavenie dlhého a kostrbatého hesla, sa tak konečne môže stať minulosťou.

Zdroj: Windows Central

 

Značky: