Žalobu voči Twitteru podali bývalí zamestnanci spoločnosti.

Konajú tak v rámci federálneho zákona WARN (Worker Adjustment and Retraining Notification Act), čo sa dá preložiť ako federálny zákon o prispôsobení sa a rekvalifikácii pracovníkov. Správu priniesol magazín The Verge, ktorý hovorí o tom, že je to reakcia na hromadné prepúšťanie ohlásené Elonom Muskom. Podľa kalifornských zákonov sa vyžaduje, aby spoločnosti ohlásili hromadné prepúšťanie aspoň 60 dní vopred.

Musk sa už dávnejšie vyjadril o prepúšťaní a istom zefektívnení alebo šetrení. Avšak jeho posledné vyjadrenia o pláne prepustiť 7500 ľudí prekonalo aj najodvážnejšie očakávania. Pre Bloomberg sa vyjadrila právnička Shannon Liss-Riordanová, že je potrebné, aby sa zamestnanci domáhali svojich práv. Žaloba bola podaná vo štvrtok 3. 11. 2022. Stalo sa tak na okresnom súde USA v San Franciscu a ako žalobcovia sú uvedení piati zamestnanci.

Zároveň sa v nej uvádza, že jeden zo žalobcov už bol prepustený a traja ďalší už nemali prístup k zamestnaneckým účtom firmy, čo značí, že budú čoskoro takisto prepustení. Emmanuel Cornet, jeden zo žalujúcich sa vyjadril aj na Twitteri, že pôvodne nič také neplánoval, ale, „pozrite sa, žalujem Twitter“.

Twitter v piatok 4. 11. 2022 oznámil svojim zamestnancom v nepodpísanej správe, že „v snahe nasmerovať spoločnosť na zdravú cestu, bude znižovať počet globálnych zamestnancov“.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.