Adresy zatiaľ v akomsi „natívnom“ stave fungujú v prehliadači Opera.

Tá v spolupráci s firmou Yat Labs podporuje zadávanie URL adresy iba vo forme Emoji. Realita je ale taká, že keď začnete zadávať Emoji, Yat pred nimi prehliadač doplní. Zatiaľ sú takéto adresy drahé stovky dolárov a potrebujete na to účet v službe https://y.at. Môžete si vybrať rôzne Emoji ale musia byť minimálne tri. V ostatných prehliadačoch sa dá vyskúšať takisto tento systém a funguje takmer identicky. Avšak na rozdiel od Opery, tu musíte URL y.at doplniť a potom za lomku zadať Emoji. Vyskúšať si to môžete napríklad na tomto odkaze.

Ceny URL adresy na Yat sa líšia, niektoré stoja 160 USD, iné cez 200 dolárov. Každým ďalším Emoji, teda 4. a ďalším v poradí klesá cena za takúto internetovú adresu. Výberom piatich obrázkov sa môžete dostať na hodnotu 4 USD. Mať vlastnú adresu zloženú z takýchto obrázkov je naozaj niečo, čo sme tu ešte nevideli a je to unikátne. Kto má záujem, toto je jedna z možnosti. Cena adresy pozostávajúca len z Emoji, je zatiaľ v desiatkach až stovkách tisíc dolárov a toto bolo možné kúpiť iba cez pozvánku.

Adresu si môžete kúpiť behom okamihu. Najviac času vám zaberie rozhodovanie, aké Emoji chcete do adresy pridať. Je to natrvalo a keď si raz takúto adresu kúpite, zostane vám. Služba ponúka vytvorenie základnej stránky a je to spôsob, ako mať napríklad unikátnu vizitku alebo reklamu na vaše produkty či osobu. Tento spôsob rozhodne zaujme. Odporúčame vyskúšať.

Zdroj: Yat

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.