Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ESET, svetový líder v oblasti digitálnej bezpečnosti, získal za svoju aplikáciu ESET Mobile Security Premium prestížne ocenenie „Approved Mobile Product“ od nezávislého testovacieho laboratória AV-Comparatives.

Organizácia sa špecializuje na hodnotenie antivírusového a bezpečnostného softvéru. Získanie tohto hodnotenia druhý rok po sebe poukazuje na vynikajúci výkon aplikácie od spoločnosti ESET a jej účinnosť v boji proti najnovším mobilným hrozbám.

Komplexná správa AV-Comparatives Mobile Security Review skúmala vstavané bezpečnostné opatrenia systému Android a hodnotila pokročilé funkcie, ktoré poskytujú bezpečnostné aplikácie tretích strán od 9 dodávateľov. Hodnotenie sa týkalo ochrany pred škodlivým softvérom, spotreby batérie, funkčnosti, dizajnu aplikácie a celkovej použiteľnosti. Aplikácia ESET Mobile Security Premium si vyslúžila ocenenie „Approved Mobile Product“ preukázaním výnimočného výkonu vo všetkých oblastiach, pričom demonštrovala svoje špičkové bezpečnostné funkcie, dosiahla 100 % mieru ochrany mobilných zariadení a 0 falošných poplachov.

V časoch čoraz sofistikovanejších kybernetických útokov zameraných na mobilné zariadenia poskytuje ESET Mobile Security Premium používateľom spoľahlivú ochranu pred škodlivými aplikáciami, phishingovými URL adresami, podvodnými e-mailami a inými škodlivými odkazmi, smishingom a ďalšími hrozbami. Riešenie kombinuje výkonný antivírus, ochranu v reálnom čase aj cloudový skener škodlivého softvéru, aby zabezpečilo najvyššiu úroveň bezpečnosti pre používateľov systému Android.

Okrem špičkovej ochrany pred malvérom obsahuje ESET Mobile Security Premium aj pokročilú funkciu Anti-Theft na ochranu pri krádeži, ktorá umožňuje používateľom vzdialené ovládanie strateného alebo odcudzeného zariadenia. Tento nástroj zahŕňa sledovanie polohy, zachytávanie fotografií zlodeja a spúšťanie akcií v reakcii na podozrivé aktivity zariadenia. Ďalšou užitočnou funkciou, ktorá zabezpečuje citlivé finančné údaje používateľov, je ochrana platieb. Táto funkcia zabraňuje škodlivým aplikáciám čítať alebo nahrádzať informácie na obrazovke chránených aplikácií.

„Úspech nášho mobilného bezpečnostného riešenia nás veľmi potešil. To, že sme už druhý rok po sebe získali označenie Approved Mobile Product, dokazuje naše odhodlanie poskytovať špičkové bezpečnostné riešenia, ktoré chránia mobilné zariadenia a osobné údaje našich zákazníkov,“ povedal Matej Chomo, produktový manažér pre ESET Mobile Security v spoločnosti ESET. „Naďalej budeme pokračovať v inováciách a vylepšovaní našich produktov, aby sme dokázali čeliť vyvíjajúcim sa hrozbám v mobilnom prostredí a zabezpečili, že naši zákazníci budú vždy o krok vpred.“

Aplikácia ESET Mobile Security Premium je dostupná na stiahnutie v obchode Google Play a ponúka bezplatnú 30-dňovú skúšobnú verziu, aby si používatelia mohli vyskúšať jej pokročilé bezpečnostné funkcie. K dispozícii je aj bezplatná verzia ESET Mobile Security, ktorá poskytuje účinný antivírus.

Značky: