Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Firemná verzia mobilnej bezpečnostnej aplikácie pre Android od spoločnosti ESET s názvom ESET Endpoint Security pre Android, dosiahla v prvej edícii testu bezpečnostných aplikácií pre Android pre firemných používateľov najlepšie skóre. Prvý test tohto druhu uskutočnila uznávaná nezávislá testovacia organizácia AV-TEST.

„Požiadavky firiem sa líšia od požiadaviek spotrebiteľov. Je teda veľmi správne, že AV-TEST navrhol test Android aplikácií špeciálne pre použitie vo firmách,“ hovorí Jiří Kropáč, vedúci detekčného laboratória v spoločnosti ESET.

V prvom vydaní nového testu boli testované tri bezpečnostné riešenia vrátane ESET Endpoint Security pre Android. V dvoch z troch kľúčových častí testu, ktoré hodnotili použiteľnosť a výkon, dosiahli všetky tri riešenia najlepšie možné skóre. V hodnotení zabezpečenia, ktoré je kľúčové, bola aplikácia ESET Endpoint Security pre Android jedinou aplikáciou, ktorá odchytila všetkých 3 100 vzoriek.

„Tento test ukazuje, že aplikácia ESET Endpoint Security pre Android je tým správnym bezpečnostným riešením pre mobilné zariadenia povolené vo firemných sieťach,“ vysvetľuje Kropáč.

Test firemných bezpečnostných aplikácií pre Android sa líši od testovania spotrebiteľských aplikácií v dvoch hlavných oblastiach.

Po prvé, sada detekčných vzoriek odzrkadľuje špecifiká používania Android zariadení vo firemnom prostredí. Napríklad namiesto infikovaných herných aplikácií obsahuje testovacia sada hrozby, ktoré útočia skôr na firemných používateľov. Aplikácie pre túto verziu testu boli prevzaté výlučne z Google Play, oficiálneho obchodu s aplikáciami pre Android. To vylučuje potrebu vyladenia ochrany tak, aby pokrývala aj nejasné typy hrozieb, s ktorými sa firemný používateľ stretne len zriedka. Po druhé, test berie do úvahy aj vzdialenú správu týchto bezpečnostných riešení.

Návrh testu výkonu bol zároveň mierne upravený, takže nový test hodnotí vplyv aplikácie na načítanie webových stránok, čítanie dokumentov alebo celkový vplyv na sieť.

Firemné aplikácie pre Android sa podľa Kropáča mali testovať už dávno. „V súčasnosti sú firemné interné systémy prístupné aj z mobilných zariadení. Tieto zariadenia sa navyše často používajú aj na osobné účely. Táto kombinácia znamená, že potreba spoľahlivých firemných mobilných bezpečnostných riešení už existuje. A tam, kde je dopyt po spoľahlivých riešeniach, sú potrebné aj nezávislé testy,“ dodáva Kropáč.

Viac informácií o tomto teste nájdete na stránke testovacieho laboratória AV-TEST.org.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.