Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bezpečnostná spoločnosť ESET získala pre svoje riešenie ESET Internet Security pre počítače s operačným systémom Windows ocenenia od nezávislých testovacích organizácií AV-Comparatives a Virus Bulletin.

ESET Internet Security získal vo výkonnostnom teste AV-Comparatives prvé miesto vďaka skóre 99,7 zo 100. Vlajkové bezpečnostné riešenie spoločnosti ESET pre domácnosti získalo rating „veľmi rýchle“ vo všetkých kategóriách testu, vrátane kopírovania súborov, zaobchádzania s archívmi, inštalácie aplikácií, spúšťania aplikácií, prezerania webstránok a sťahovania obsahu.

Tento test AV-Comparatives hodnotí dopad bezpečnostného softvéru na výkon systému. Takéto programy totiž využívajú isté percento systémových zdrojov na to, aby mohli bežať na pozadí a tak chrániť samotné zariadenie. ESET získal prvé miesto spomedzi šestnástich testovaných riešení.

Zároveň získal ESET Interne Security aj ďalšie ocenenie VB100, ktoré udeľuje testovacia organizácia Virus Bulletin. Túto certifikáciu získava softvér za úspešné odchytávanie škodlivého kódu s minimálnym alebo žiadnym počtom falošných poplachov. Rating 100% zabezpečil pre ESET už 119-te ocenenie VB100.

„Tieto ocenenia pre bezpečnostné produkty pre domácnosti sú dôkazom nášho odhodlania poskytovať zákazníkom to najlepšie z IT bezpečnosti. Škodlivý kód je čoraz komplikovanejší a čoraz viac sa stáva hrozbou pre používateľov a ich dáta. Sme preto hrdí na to, že im môžeme poskytovať spoľahlivé riešenie, vďaka ktorému budú v bezpečí,“ hovorí Jiří Kropáč, vedúci detekcie v spoločnosti ESET.

Viac informácií o riešení ESTE Internet Security nájdete na webstránke spoločnosti ESET.

Značky: