Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ESET otvára vo februári obchodnú a distribučnú pobočku vo Veľkej Británii. Pobočka vznikla odkúpením dlhoročnej britskej partnerskej firmy spoločnosťou ESET, riadiť ju bude Miroslav Mikuš, obchodný a marketingový riaditeľ ESETu pre región Európy, Blízkeho Východu a Afriky. V súvislosti s jeho zvýšeným zameraním na tento trh bol do funkcie riaditeľa tímu, ktorý riadi obchodné a marketingové aktivity ESETu na Slovensku, vymenovaný Augustín Novák. Slovenský tím doteraz zastrešoval Miroslav Mikuš.

ESET_Augustin_Novak_nowat

Augustín Novák

Otvorenie pobočky vo Veľkej Británii podčiarkuje snahu ESETu pokračovať vo svojom zameraní na trh západnej Európy, obzvlášť Británie. V roku 2015 odkúpil ESET taktiež britskú šifrovaciu spoločnosť DESlock. „Veríme, že spojenie miestneho tímu ESET UK s našim globálnym talentom a s jeho know-how a skúsenosťami, vytvorí dokonalý mix, vďaka ktorému posilníme našu trhovú pozíciu v Británii,“ hovorí Richard Marko, generálny riaditeľ ESETu. Spoločnosť bola na britskom trhu prítomná cez svoju partnerskú spoločnosť viac než desať rokov. V súlade so stratégiou ESETu dosiahla v Británii za rok 2015 rast tržieb v dvojciferných percentuálnych hodnotách.

„Obzvlášť v posledných rokoch sme s britským tímom spolupracovali veľmi úzko. Sme radi, že môžeme túto spoluprácu posunúť ešte ďalej, aby sa naše riešenia pre bežných používateľov i pre firmy na britskom trhu udomácnili ešte viac. Potenciálne tak, že sa dostaneme medzi top trojku predajcov bezpečnosti v Británii,“ vysvetľuje Mikuš.

Britská pobočka ESETu sa nachádza v Bournemouthe v južnom Anglicku. Všetci jej zamestnanci sa stávajú zamestnancami spoločnosti ESET. Tá očakáva, že sa počet jej pracovníkov v Británii do piatich rokov minimálne zdvojnásobí.

V súvislosti s otvorením novej pobočky došlo k personálnej zmene aj v tíme, ktorý zastrešuje obchodné a marketingové aktivity ESETu na Slovensku. Jeho riaditeľom sa stal Augustín Novák. „Do firmy som prišiel pred dvanástimi rokmi, keď v nej pracovalo len tridsať ľudí. Blízka spolupráca so zakladateľmi ESETu mi dala veľmi veľa a bolo veľmi inšpiratívne sledovať, ako sa z malého tímu stala celosvetová päťka na trhu poskytovateľov IT ochrany firiem a domácností s viac než tisíckou zamestnancov,“ vysvetľuje Novák. „Verím, že s našimi slovenskými obchodnými partnermi a miestnym obchodným a marketingovým tímom budeme pokračovať vo vynikajúcej spolupráci. Bez našich partnerov by sme zákazníkom na Slovensku nemohli poskytnúť takú dobrú starostlivosť,“ dodáva.

Do firmy nastúpil Novák ako obchodný manažér ešte v roku 2004, kedy prebral obchodné aktivity na Slovensku po Petrovi Paškovi, spoluzakladateľovi a súčasnom predsedovi predstavenstva spoločnosti ESET. Vyštudoval obchodnú fakultu Ekonomickej univerzity v Bratislave so zameraním na obchod a marketing. Pred nástupom do ESETu pracoval niekoľko rokov v IT oblasti.

V Európskej únii má ESET mimo rozsiahlej siete partnerských spoločností spolu osem regionálnych pobočiek a výskumných a vývojových center. Pobočka v Nemecku bola založená len v roku 2013. Minulý rok ESET zase odkúpil DESlock, britskú spoločnosť zameriavajúcu sa na pokročilé šifrovacie riešenia. Od roku 2013 bola úspešným partnerom v rámci ESET technologickej aliancie a jej odkúpením vzniklo v Tauntone nové výskumné a vývojové centrum. Podľa dát analytických spoločností IDC a Gartner je ESET najúspešnejšou IT bezpečnostnou firmou nachádzajúcou sa v Európskej únii.

Magical_Quadrant_EPP_nowat

Značky: