Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť ESET usporiadala virtuálnu konferenciu ESET Európsky deň kybernetickej bezpečnosti, na ktorej sa zúčastnilo viac ako 390 odborníkov z popredných európskych inštitúcií. Podujatie sa konalo 27. októbra pri príležitosti Európskeho mesiaca kybernetickej bezpečnosti, ktorý je zameraný na rozširovanie povedomia o digitálnych hrozbách medzi obyvateľmi Európskej únie a jej organizáciami.

Na konferencii odprezentovali svoje najnovšie zistenia výskumníci zo spoločnosti ESET aj významní hostia z európskych inštitúcií. Bližšie sa pozreli napríklad na kybernetickú bezpečnosť v súvislosti s digitalizáciou a na hrozby, ktorým čelia dodávateľské reťazce. „Spolupráca medzi vládami a súkromným sektorom v boji proti kybernetickým zločincom ešte nikdy nebola dôležitejšia. Je pre nás cťou, že môžeme európskym odborníkom poskytnúť vysoko kvalitnú platformu na zdieľanie poznatkov,“ hovorí Andrew Lee, riaditeľ Government Affairs spoločnosti ESET.  

Medzi rečníkmi bol Dr. Apostolos Malatras z Agentúry Európskej únie pre kybernetickú bezpečnosť (ENISA), ktorý sa vo svojej prezentácii zameral na pochopenie útokov na dodávateľské reťazce. S publikom sa podelil o vzácne kľúčové zistenia zo správy „Threat Landscape for Supply Chain Attacks“, ktorú ENISA publikovala v júli tohto roka a upozorňuje v nej na rastúce riziko pre organizácie naprieč úniou.

Do debaty o aktuálnych kybernetických hrozbách prispeli aj ďalší uznávaní experti, vrátane Klary Jordan z inštitútu CyberPeace, Anett Numy, radkyne pre digitálnu transformáciu z e-Estonia Briefing Centre a Neila Wilsona z Národnej kriminálnej agentúry v Spojenom kráľovstve.  

Boj proti kybernetickému zločinu je jednou z priorít spoločnosti ESET. Okrem dlhodobej spolupráce s európskymi inštitúciami a odborníkmi sa stala slovenská firma jednou z prvých spoločností v oblasti IT bezpečnosti so sídlom v Európe, ktorá získala od Európskej organizácie pre kybernetickú bezpečnosť (ECSO) cenu Cybersecurity Made in Europe. Toto ocenenie odzrkadľuje poslanie spoločnosti ESET prispievať k digitálne bezpečnejšej Európe.

Značky: