Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

ESET, globálny líder v oblasti kybernetickej bezpečnosti, získal opäť ocenenie Top Produkt od organizácie AV-TEST za bezpečnostný softvér pre firmy aj domácnosti.

Firemné riešenie spoločnosti ESET pre operačný systém Windows, ESET Endpoint Security 7.3, a riešenie pre domácnosti, ESET Internet Security 14.0, dosiahli perfektné skóre v kategóriách ochrana, použiteľnosť a výkon, za čo si vyslúžili ocenenie Top Produkt v novembrovom a decembrovom testovaní. ESET tak nadväzuje na úspešné hodnotenie organizácie AV-TEST z augusta a októbra 2020. Aj vtedy získali ESET Endpoint Security 7.3. a ESET Internet Security 13.2. ocenenia za najlepšie produkty.

Popredná nezávislá testovacia organizácia AV-TEST používa jednu z najväčších zbierok vzoriek škodlivých kódov na svete, aby vytvorila realistické prostredie pre mimoriadne presné testovanie a simuláciu hrozieb.

Testy hodnotili najlepšie bezpečnostné riešenia pre operačný systém Windows určené pre domácnosti aj firmy v troch hlavných kategóriách: ochrana, výkon a použiteľnosť. Produkty spoločnosti ESET získali maximálne hodnotenie 6 v kategórii ochrana, ktorá skúma detekciu a ochranu pred škodlivým kódom, a to aj v rámci internetových a e-mailových hrozieb. Produkty ESET dosiahli najvyššie skóre aj v kategórii použiteľnosť. Tá hodnotí vplyv indikátorov ako falošný poplach, chybná detekcia a zbytočné blokovanie internetových stránok na používanie zariadení. V kategórii výkon, ktorá sa zaoberá vplyvom na rýchlosť počítača, získali riešenia pre domácnosti aj firmy opäť plných 6 bodov zo 6. Oproti testovaniu z augusta a októbra si tak produkty spoločnosti ESET polepšili o pol bodu.

K výsledkom testovania organizácie AV-Test sa vyjadril riaditeľ výskumu spoločnosti ESET Roman Kováč: „Sme nadšení, že pokračujeme v získavaní uznania za naše riešenia pre domácnosti aj firmy. Som mimoriadne hrdý na náš ďalší úspech v podobe získania plného skóre vo všetkých troch kategóriách. Sme oddaní nášmu poslaniu robiť technológie bezpečnejšie pre našich zákazníkov a ocenenia organizácie AV-TEST za najlepšie produkty sú najlepším dôkazom našej snahy. Výsledky organizácie AV-TEST potvrdzujú, že naše riešenia naozaj fungujú v reálnych podmienkach. Udalosti z uplynulého roka presúvajú fungovanie celého sveta ešte viac do online priestoru a kybernetické hrozby sa aj naďalej dynamicky vyvíjajú. Toto ocenenie preto ešte nikdy nebolo tak veľmi dôležité. Domáci používatelia aj firmy sa môžu spoľahnúť, že sú s našimi produktami v bezpečí.“

Viac o domácich aj firemných riešeniach spoločnosti ESET pre Windows sa dozviete tu.

Značky: