Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podľa hodnotenia Európskej komisie 2021 bola spoločnosť Huawei v roku 2020 druhým najväčším investorom v oblasti výskumu a vývoja. Polepšila si tak o jednu priečku v porovnaní s predošlým rokom a predbehla spoločnosť Microsoft, ktorá sa tak dostala na tretie miesto.

Hodnotiaca tabuľka priemyselného výskumu a vývoja je publikáciou Európskej komisie, ktorá analyzuje investičné aktivity 2500 spoločností z celého sveta. Prieskum je jedným z najuznávanejších a najkomplexnejších v tejto oblasti.

Huawei opäť ako líder v oblasti výskumu a rozvoja

Aj napriek pandémii ochorenia COVID-19, ktorá ochromila veľkú časť ekonomiky, sa spoločnosť Huawei posunula na druhé miesto v hodnotení investorov v oblasti výskumu a vývoja. Spoločnosť prioritizuje investície do R&D, pretože jej pomáhajú vyvíjať riešenia, ktoré majú pozitívny dopad na udržateľnú výrobu a efektívnosť technológií v krízových podmienkach. Výskumné centrá má spoločnosť aj v Európe, prvé z nich otvorila vo Švédsku už v roku 2000, dnes ich je 23. Spolupracuje tiež s výskumnými centrami a viac než 150 univerzitami po celej Európe. Zapája sa aj do mnohých výskumných iniciatív. Jednou z nich je program Horizont Európa (Horizon Europe), ktorá je kľúčovým programom únie na financovanie výskumu a inovácií.

 „Huawei je v súčasnosti druhým najväčším súkromným investorom v oblasti výskumu a vývoja na svete. Hodnotenie Európskej komisie je jednou z najuznávanejších prehľadov o investíciách v súkromnom sektore. Medzinárodná spolupráca v oblasti vedy a výskumu je kľúčová, keďže zaručuje efektívne zdieľanie zdrojov a know-how,“ povedal Tony Jin, hlavný predstaviteľ Huawei v Európskych inštitúciách.

Podľa spoločnosti Huawei sú investície do výskumu a vývoja hnacím motorom hospodárskeho rastu. Až 25% celosvetového výskumu v sektore IKT je sústredených v Európe. Jedna tretina vedeckých publikácií z tejto oblasti je vydaná európskymi vedcami. Spoločnosť verí, že medzinárodná výskumná spolupráca posilňuje konkurencieschopnosť Európskej únie a prispieva k zmierňovaniu klimatických zmien, čím strategicky podporuje plnenie Európskej zelenej dohody.

Plné znenie dokumentu vydaného Európskou komisiou nájdete TU.

Značky: