Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Edície vozidiel značky MINI zdôrazňujú hlavné charakterové prvky príslušných modelov tým, že sa zameriavajú na exkluzívne a vzájomne zladené prvky výbavy a dizajnu. Od novembra 2022 sa každá z týchto mimoriadne autentických produktových osobností predstaví s novými lakmi, ktoré vnesú do života vodičov MINI viac farieb.

Troj- a päťdverové modely značky MINI, rovnako ako aj modely MINI Cabrio a MINI Cooper SE (kombinovaná spotreba elektriny: 17,6 – 15,2 kWh/100 km podľa WLTP; kombinované emisie CO2: 0 g/km) v edícii Resolute budú teraz k dispozícii aj s bielym lakom Nanuq White a čiernym Enigmatic Black. Strecha a kryty vonkajších spätných zrkadiel môžu byť lakované bielou farbou Pepper White alebo čiernou farbou Black. Okrem toho bude teraz súčasťou štandardnej výbavy aj asistenčný systém MINI Driving Assistant, ktorý obsahuje rôzne systémy na zvýšenie komfortu a úrovne bezpečnosti. V budúcnosti 3- a 5-dverové modely značky MINI, spolu s modelom MINI Cabrio, zásluhou funkcie Aktívnej ochrany upozornia na kolíziu hroziacu s vozidlom idúcim pred nimi, alebo so stojacou prekážkou. Varovanie pred opustením jazdného pruhu signalizuje, keď sa vozidlo chystá nechtiac, teda bez aktivácie smeroviek, opustiť jazdný pruh. Vďaka aktívnemu systému na udržiavanie rýchlosti (ACC), pracujúcemu s využívaním kamerového systému, sa okrem nastavenej rýchlosti automaticky reguluje aj vzdialenosť od vozidla idúceho vpredu, a to tak na diaľniciach, ako aj na okresných cestách. Systém je aktívny v rýchlostiach od 30 do 140 km/h.

V expresívnej edícii Resolute sa nové laky kombinujú s exkluzívnymi ozdobnými prvkami v bronzovom vyhotovení Resolute Bronze. Patria medzi ne rámčeky svetlometov, masky chladiča a zadných svetiel, ďalej potom bočné ozdoby za prednými kolesami, kľučky dverí a držadlo na veku batožinového priestoru. V prípade modelov MINI Cooper S sa bronzová farba nachádza aj na otvoroch na vstup vzduchu v prednom nárazníku a na viečku palivovej nádrže. Pôsobivý kontrast vytvárajú aj logá značky a označenie modelov, vnútorný rámček masky a koncovky výfuku v lesklo čiernom vyhotovení. Na modeloch Cooper S má rovnaké vyhotovenie aj horizontálna priečka masky chladiča. Pre zdôraznenie individuálnej extravagancie sa čierna lišta na 3- a 5-dverových modeloch nachádza aj na spodnej hrane okien. Nezameniteľné a priamo pre danú edíciu navrhnuté sú aj pruhy umiestnené na kapote, ktoré zaujmú farebným prechodom medzi svetlo- a tmavozlatou farbou.

Štýlový individualista

Edícia MINI Untold podčiarkuje výnimočný charakter modelu MINI Clubman v segmente prémiových kompaktných vozidiel. Moderná interpretácia karosérie typu shooting brake kombinuje športovú decentnosť s vysokou mierou funkčnosti. Interiér ponúka päť miest na sedenie a veľkorysý a variabilný batožinový priestor, ktorý sa dá jednoducho zväčšiť z 360 až na 1 250 litrov.

Od novembra 2022 bude edícia MINI Untold k dispozícii aj pre modely MINI Cooper S a MINI Clubman John Cooper Works ALL4 v kombinácii s čiernou farbou Midnight Black II. Na rozdiel od zeleného laku Sage Green sú potom bočné ozdoby, vyrábané vysoko kvalitnou 3D tlačou, ako aj lemy blatníkov a prahov vyhotovené v čiernej farbe namiesto zelenej. Nezameniteľný vzhľad modelu MINI Clubman podčiarkujú špecifické dizajnové prvky edície Untold, ktoré mu dodávajú charizmatický vzhľad. Päť tenkých rovnobežných športových pruhov sa nachádza na kapote a pokračujú až na strechu.

Objaviteľ prírody a dobrodruh

Edícia MINI Untamed zdôrazňuje robustný pôvab modelu MINI Countryman a zameriava sa na terénny potenciál vozidla. Pre mimoriadne štýlový univerzálny automobil s variabilným interiérom a objemom batožinového priestoru 450 až 1 390 litrov bude od novembra 2022 k dispozícii aj biely lak Nanuq White. Okrem karosérie sa nové farebné vyhotovenie vzťahuje aj na logá MINI, zadný a predný nárazník, bočné prahy a ochranný kryt podvozka. Pre danú edíciu charakteristická grafika na dverách a bočných ozdobách, rovnako ako E-logo mimoriadne úsporného modelu MINI Cooper SE Countryman ALL4, tvorí výrazný kontrast s modrým lakom Frozen Blue Stone. Model MINI Countryman zvláda každodennú mestskú prevádzku rovnako suverénne ako výlety do nespevneného terénu.

Značky: