Ide o riešenie, ktoré funguje nielen v kombinácii s konzolou Xbox. Externý pevný disk sme pripojili aj k počítaču a štandardne sme ho používali ako externé úložisko. V porovnaní s 2 TB externým diskom pre PS4, ktorý je v podstate obyčajným externým diskom, zaujme toto riešenie kapacitou aj spracovaním. Disk ponúka 7452 GB priestoru, čo je viac než budete pravdepodobne potrebovať.

Kapacite úložiska zodpovedajú aj rozmery disku, ktoré sú o poznanie väčšie v porovnaní s 2 TB externým diskom. 8 TB hub vyžaduje k svojmu fungovaniu pripojenie do elektrickej siete, s konzolou či počítačom sa spojí pomocou priloženého USB 3.0 kábla.

Používanie tohto disku je rovnaké ako v prípade 2 TB úložiska. Hub pripojíte ku konzole a nastavíte si, aby sa disk používal pre ukladanie hier a aplikácií. Hub zaujme aj dvojicou USB 3.0 portov, ktoré sú umiestnené na prednej strane. Tie využijete pre pripojenie ďalšieho príslušenstva alebo pre nabíjanie zariadení, vrátane smartfónov.

Disk sme používali aj v kombinácii s PC. Pomocou programu AS SSD sme namerali prenosové rýchlosti na úrovni 184 MB/s pre čítanie dát a 110,5 MB/s pre zápis.

Cena: 269 EUR
Zapožičal: Seagate

Tento článok vyšiel aj v tlačenom vydaní TOUCHIT č. 10/2017, ako súčasť testu externých diskov, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit