Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Vynovený dizajn a prepracovaná výbava zvýrazňujú exkluzívny pretekársky charakter tohto špičkového športového vozidla — Prepĺňaný benzínový 4-valcový motor s výkonom 225 kW (306 k), 8-stupňová automatická prevodovka Steptronic Šport, pohon všetkých kolies All4 a podvozok využívajúci skúsenosti John Cooper Works z pretekárskych okruhov. To všetko zaručuje mimoriadnu zábavu z jazdy a zároveň prináša praktické využitie — Príchod na trh v novembri 2020.

Neodolateľný charakter vyladený na pretekárskom okruhu. Nový model MINI John Cooper Works Countryman (kombinovaná spotreba paliva: 7,3 — 6,9 l/100 km; kombinované emisie CO2: 166 — 156 g/km, predbežné hodnoty) prináša svoje výnimočné kvality na bežné vozovky aj na nespevnené cesty.

Mimoriadny výkon 225 kW (306 k) jeho prepĺňaného benzínového 4-valcového motora prenáša na cestu 8-stupňová automatická prevodovka Steptronic Šport a štandardne dodávaný pohon všetkých kolies All4. Táto kombinácia zaručuje vysoký výkon na všetkých typoch povrchov. Extrémnu zábavu z jazdy pridáva k týmto prvkom poháňacej sústavy aj prepracovaný podvozok využívajúci pretekárske skúsenosti divízie John Cooper Works. Upravený vzhľad, bohatá výbava a mnoho špeciálnych doplnkov dodávajú modelu MINI John Cooper Works Countryman maximálne exkluzívnu a športovú charizmu.

Výkon motora prepojený s praktickým využitím: nový vysokovýkonný športový automobil prémiového kompaktného segmentu je v mnohých ohľadoch vrcholom ponuky britskej prémiovej značky. Prináša nespútaný výkon a mnoho priestoru pre závodné vzrušenie a to aj na každodenných cestách. Navyše jeho expresívny vonkajší vzhľad je teraz ešte prepracovanejší a nové svieže prvky sa dostali aj do vycibreného interiéru. Nový model MINI John Cooper Works Countryman príde na trh v novembri 2020.

So štyrmi dverami a s výklopným vekom batožinového priestoru, s piatimi plnohodnotnými sedadlami, s variabilným interiérom a s batožinovým priestorom s objemom až 1 390 l nie je nové MINI John Cooper Works Countryman iba dokonalým vozidlom pre plnenie prepravných potrieb v mestskom prostredí, ale spĺňa aj najvyššie požiadavky na komfort počas dlhých ciest. Má najvýkonnejší motor, ktorý sa kedy dostal do sériového vozidla MINI, inteligentne riadený pohon všetkých kolies a samosvorný predný diferenciál integrovaný priamo v 8-stupňovej automatickej prevodovke Steptronic Sport. Súhra všetkých týchto prvkov zaisťuje, že vozidlo podáva za všetkých okolností mimoriadne výkony.

Použitý motor má v porovnaní so štandardnou jednotkou mnoho špeciálnych úprav. Pokrokové technológie MINI TwinPower Turbo a dvojokruhový chladiaci systém zaisťujú nielen pôsobivý výkon 225 kW (306 k), ale aj maximálny krútiaci moment 450 Nm. Spontánny nárast výkonu, ktorý neustáva ani vo vysokých otáčkach, umožňuje novému modelu MINI John Cooper Works Countryman zrýchliť z 0 na 100 km/h za 5,1 s (predbežná hodnota). Zrýchľovanie sprevádza vzrušujúci zvuk vytvorený priamo pre tento model vyvinutým športovým výfukovým systémom. Jeho koncovky majú priemer zväčšený na 95 mm a vytvárajú neprehliadnuteľný prvok zadnej časti.

Pre zaistenie typickej ovládateľnosti, ale aj mimoriadne vysokej presnosti riadenia a dokonalej kontroly nad vozidlom a to aj vo veľmi dynamických situáciách, dostal nový model MINI John Cooper Works Countryman veľmi pevnú štruktúru karosérie a tuhé prepojenie karosérie s podvozkom. Priamo pre tento model vznikli niektoré špeciálne komponenty podvozku. Pružiny a tlmiče boli navrhnuté na základe skúseností zo sveta automobilových pretekov. Samozrejmosťou je špecificky naladený stabilizačný systém DSC (Dynamic Stability Control) a elektromechanický posilňovač riadenia. Na požiadanie môže byť nový model MINI John Cooper Works Countryman vybavený adaptívnym podvozkom. Súčasťou štandardnej výbavy je športový brzdový systém so štvorpiestikovými pevnými strmeňmi vpredu a s jednopiestikovým plávajúcimi strmeňmi vzadu, vždy lakovanými červenou farbou Chili Red. Výbavu dopĺňajú 18-palcové disky kolies John Cooper Works z ľahkej zliatiny.

Mimoriadne dynamické vlastnosti tohto praktického športového vozidla dopĺňa aj aerodynamicky upravený exteriér. Dravosť nového modelu MINI John Cooper Works Countryman teraz ešte intenzívnejšie podčiarkuje nový tvar masky chladiča. Novo navrhnuté sú aj LED predné svetlomety a LED zadné svetlá. Vpredu je teraz pokroková osvetľovacia technológie ešte viac na očiach. To platí aj pre neprehliadnuteľné zadné svetlá, ktoré majú vo svojej grafike typické rysy britskej vlajky Union Jack.

Na požiadanie sú k dispozícii aj Adaptívne LED svetlomety s variabilnou distribúciou svetla a s matricovou funkciou diaľkových svetlometov. Novinkou v ponuke je svetlo sivý metalický lak White Silver, zelená metalíza Sage Green, rovnako ako aj súbor exteriérových doplnkov v čiernej farbe Piano Black. Súčasťou poslednej menovanej výbavy dodávanej na želanie sú rámčeky svetlometov a zadných svetiel, rámik masky chladiča, kľučky dverí a označenie modelu vyhotovené v lesklo čiernom prevedení namiesto štandardného chromovaného.

Novými ozdobnými prvkami zaujme aj interiér. Zameranie športového vozidla sa v novom modeli MINI John Cooper Works Countryman ešte viac spája s moderným prémiovým prostredím. Digitálna prístrojová doska s priemerom 5 palcov za volantom je novým prvkom ponuky výbavy dodávanej na želanie. Voliteľná výbava Connected Media obsahuje v novom modeli MINI John Cooper Works Countryman okrem iného aj 8,8-palcovú farebnú dotykovú obrazovku umiestnenú v typickom centrálnom prístroji, ktorý sa dnes vyznačuje ešte kvalitnejším vyhotovením. Vo svojej najnovšej verzii má rámček a dotykové ovládacie prvky čiernej lesklej farby.

Súčasťou štandardnej výbavy nového modelu MINI John Cooper Works Countryman je pevne zabudovaná SIM karta. Nový model MINI John Cooper Works Countryman je vďaka tomu neustále online, čo mu prináša aj mnoho nových digitálnych služieb. Na požiadanie dodávaný navigačný systém MINI Navigation Plus napríklad poskytuje informácie o dopravnej situácii v reálnom čase, umožňuje využívať internetový portál MINI Online, vyznačuje sa prípravou pre rozhranie Apple CarPlay a prirodzenou integráciou hlasového asistenta Amazon Alexa.

Značky: