S vývojom technológií sme sa naučili zaznamenávať a archivovať svoje spomienky, či už z dovolenky, alebo služobných ciest. Avšak ruku na srdce, koľkí z vás si prehľadne kategorizujú fotky, či už do priečinkov alebo iným systémom, v ktorom sa vyznáte? Iste, zopár takýchto ľudí sa isto nájde, no pre ostatných prichádza nádej v podobe aplikácie, ktorá nám to úžasným spôsobom zjednoduší a vytvorí tak knihu spomienok.

Dvaja bývali inžinieri z Facebooku, Arun Vijayvergiya (mal na starosti vývoj prvej facebookovej časovej osi, vtedy sa ešte volala „Facebook Memories“) a Nikolay Valtchanov (pracoval na vývoji mobilných aplikácií), sa rozhodli vyvinúť aplikáciu Fabric – osobnú knihu spomienok, ktorá sa tvorí na základe lokality, kde bola spomienka utvorená.

fabric_image2_nowat

Zdroj: mobilescout.com

Hlavnú inšpiráciu získal Arun po získaní tlačenej formy knihy spomienok o jeho otcovi z dôb vysokej školy. Kniha obsahovala informácie o výletoch, ktoré podnikol, ale aj o ľuďoch ktorých stretol a spoznal. Ako povedal sám Arun: „ Keď opustím tento svet, chcem odísť s príbehom, ktorý môžem rozpovedať o sebe a je pre každého, kto sa oň zaujíma“. Bude to kniha podobná tej jeho otca, len v digitálnej forme.

Už pri prihlásení sa do aplikácie budete mať možnosť nahrať všetky fotografie z galérie telefónu, Facebooku, či Instagramu a aplikácia následne vytvorí mapu miest, kde boli dané fotografie realizované. Samozrejme, predpokladom je, že fotografia obsahuje GPS informáciu, kde bola fotografia vytvorená. K dispozícii je tiež časová os na pravej strane tejto mapy, pomocou ktorej sa viete dostať do konkrétneho dňa v minulosti a zobraziť si fotografie prislúchajúce k uvedenému dátumu.

Zdroj: mobilescout.com

Zdroj: mobilescout.com

Všetky momenty v aplikácií sú reprezentované farebnými kruhmi, na ktoré môžete kliknúť a pozrieť si detailnejšie informácie ako napr. kedy bola fotografia zhotovená a pod. Samozrejme, do tohto denníka, resp. knihy spomienok si môžete pridať aj svojich priateľov. Hneď po pridaní priateľa aplikácia prezrie celý denník a zobrazí na mape všetky vaše spoločné chvíle.

V budúcnosti by chceli zakladatelia používateľom umožniť nahrávať čokoľvek, čo si chcú zapamätať. Je jedno, či to bude poznámka, pieseň, alebo čokoľvek iné.

Konštatujeme, že je to naozaj iný a inovatívny spôsob ukladania spomienok oproti Facebooku a prajeme tomuto projektu úspech.

Aplikáciu je možné zatiaľ stiahnuť iba pre systém iOS a pevne veríme, že sa dočkáme aj Android verzie.

Pre iOs sťahujte aplikáciu tu>>

Zdroj: www.mobilescout.com

Značky: