Päť profilov ale nebude znamenať 5 spôsobov, ako sa ukryť pred systémom.

Facebook začal testovať možnosť vytvoriť si 5 identít, pod ktorými budete vystupovať na sociálnej sieti. Všetky ale budú prepojené pod vaším účtom. Má to isté pravidlá a teda nebudete sa môcť napríklad vydávať za iný profil na Facebooku. Výhodou ale môže byť iný profil pre osobné alebo pracovné používanie. Prepínanie medzi profilmi by malo byť otázkou niekoľkých ťuknutí. Na tému upozornil web TechCrunch.

Hovorca Facebooku, Leonard Lam pre server TechCrunch uviedol: „Testujeme nový spôsob, aby sme pomohli dosiahnuť ľuďom používanie viac ako jedného profilu v jednom konte. Každý ale bude musieť aj naďalej dodržiavať pravidlá Facebooku.“

V novom profile nesmú byť použité špeciálne znaky a ani meno inej osoby. Neznamená to, ale že sa naň nesmie podobať. Základom je, aby bol nový profil jedinečný. Porušenie pravidiel v novom profile bude mať podľa Facebooku priamy dopad aj na váš účet. Je to ochrana proti tým, ktorí porušujú pravidlá. Založiť si teda viac profilov k jednému účtu nebude spôsob, ako pravidlá obchádzať. Znamená to, že sociálna sieť môže odstrániť nielen podmienky porušujúci profil ale aj všetky ostatné s hlavným účtom.

Doterajšia prax totiž oficiálne nepovoľovala mať viacero účtov, takže z pohľadu spoločnosti Meta ide o významnú zmenu. Je tiež možné, že ide o spôsob, akým bude bojovať proti odchodu používateľov zo svojej siete. Trendy totiž nie sú priaznivé a situáciu zachraňuje Instagram, no toto nebude z biznisového pohľadu riešenie, ktoré by Facebook ako sieť malo zachrániť a ochrániť tak zisky a vidinu ziskov spoločnosti Meta. Najväčšou konkurenciou je aktuálne TikTok.

Zdroj: TechCrunch

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.