Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predstavenie dvoch výrazných nových verzií má poskytnúť ideálnu vstupnú bránu do sveta značky BMW. Modely BMW radu 1 a BMW radu 2 Gran Coupé prinášajú charakteristickú radosť z jazdy s BMW do segmentu prémiových kompaktných vozidiel a teraz ich možno skombinovať s ešte pútavejším vzhľadom.

Nový balík Edition ColorVision prináša cielené vylepšenia pre vyššiu športovú príťažlivosť oboch modelov z hľadiska jazdných vlastností aj vzhľadu. Vychádza z prvkov výbavy príslušných modelov vo verzii M Sport a obsahuje doplnky vrátane metalického laku a exkluzívneho dvojfarebného koženého čalúnenia. Balík výbavy Edition ColorVision bude od júla 2022 dostupný pre modely BMW radu 1 a BMW radu 2 Gran Coupé.

Vďaka svojmu exkluzívnemu dizajnu a prvkom výbavy balík Edition ColorVision zvýrazňuje nezameniteľné vlastnosti modelov BMW radu 1 a BMW radu 2 Gran Coupé – elegantný športový dizajn ich exteriérov, agilné jazdné vlastnosti a sofistikované prémiové prostredie v ich interiéroch. Vzrušujúci charakter oboch modelov sa zameriava na radosť z jazdy, čo jasne zdôrazňujú vlastnosti verzie M Sport. Výrazný celkový vzhľad dotvárajú veľký, trojdielny spodný otvor na prívod vzduchu v prednom nárazníku, tmavý difúzor a vertikálne usporiadané výstupy vzduchu v zadnom nárazníku ako aj lesklé lišty M High-gloss Shadowline. Punc exkluzivity podčiarkujú 18-palcové M disky kolies z ľahkej zliatiny so vzorom Y-spoke a čierno-strieborným dvojfarebným povrchom, ktoré sú dostupné výhradne pre vozidlá z tejto špeciálnej edície.

Okrem toho je možné bezplatne objednať emblémy BMW M 50 Jahre na kapotu, veko batožinového priestoru a na náboje kolies. Dynamický potenciál modelov BMW radu 1 a BMW radu 2 Gran Coupé zlepšuje aj podvozok M Sport so svetlou výškou zníženou o 10 milimetrov a M športové riadenie.

Rovnako ako modely s označením M Sport, aj verzia Edition ColorVision obsahuje metalický lak. Pre modely BMW radu 1 a BMW radu 2 Gran Coupé je k dispozícii osem výrazných odtieňov exteriéru. K dispozícii je aj paleta lakov z ponuky BMW Individual, medzi nimi aj matná verzia sivej metalízy Frozen Pure Grey. Závod spoločnosti BMW Group v Lipsku, kde tieto vozidlá vznikajú, môžu modely BMW radu 1 a BMW radu 2 Gran Coupé zo špeciálnej edície opúšťať aj v jednej z 50 mimoriadne výrazných farieb BMW M. Pri príležitosti 50. výročia divízie BMW M GmbH obohatili paletu aj špeciálne štýlové a historicky významné odtiene laku ako žltá Dakar Yellow, fialová Daytona Violet a modrá Macao Blue.

Modely zo špeciálnej edície vnášajú farby aj do interiéru. Exkluzívnym prvkom je dvojfarebné kožené čalúnenie Dakota, ktoré je možné objednať vo farebných kombináciách čierno-červená Black/Magma Red a čierna s bielou Black/White. Vodič a spolujazdec sedia na M športových sedadlách skrášlených vyšívaným znakom Edition. Tieto sedadlá sa dodávajú s integrovanými opierkami hlavy a s výrazným bočným vedením na sedacej časti aj na operadlách, čo podporuje dynamický štýl jazdy. Športový pôvab interiéru vo vozidlách zo špeciálnej edície umocňujú aj prvky ako M kožený volant s multifunkčnými tlačidlami, čalúnenie stropu v antracitovej farbe, M pedále z ušľachtilej ocele a M opierka na nohu vodiča. Súčasťou verzie Edition ColorVision je aj balík Light s náladovým osvetlením a podlahové rohože s lemovaním na mieru, ako aj exkluzívne lišty prahov s povrchmi v sieťovom dizajne a s nápisom Edition.

Balík Edition ColorVision je k dispozícii pre všetky varianty motorizácií modelov BMW radu 1 a BMW radu 2 Gran Coupé s výnimkou verzie BMW 128ti (kombinovaná spotreba paliva: 7,4 – 6,8 l/100 km podľa cyklu WLTP; kombinované emisie CO2: 170 – 156 g/km podľa cyklu WLTP; hodnoty podľa NEDC: —). Kompaktný päťdverový model je možné objednať s tromi benzínovými motormi a tromi naftovými agregátmi, zatiaľ čo štvordverová verzia Coupé je v ponuke s dvoma benzínovými motormi a tromi naftovými. K tomu sa pridávajú aj špičkové verzie BMW M135i xDrive (kombinovaná spotreba paliva: 8,0 – 7,4 l/100 km podľa cyklu WLTP; kombinované emisie CO2: 180 – 167 g/km podľa cyklu WLTP; údaje podľa NEDC: —) a BMW M235i xDrive Gran Coupé (kombinovaná spotreba paliva: 7,8 – 7,2 l/100 km podľa cyklu WLTP; kombinované emisie CO2: 175 – 162 g /km podľa cyklu WLTP, údaje podľa NEDC: —), ktoré sú taktiež v ponuke aj s balíkom Edition ColorVision. Takto nakonfigurované vozidlá spájajú výkonnostné atribúty svojho štvorvalcového motora s výkonom 225 kW (306 k), inteligentného pohonu všetkých kolies a technológie podvozku špeciálne upravenej pre daný model vrátane brzdového systému M Sport, obmedzovača preklzu kolies umiestneného blízko pri zdroji a mechanickej uzávierky diferenciálu na prednej náprave s exkluzívnymi dizajnovými prvkami novej špeciálnej edície.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.