A je to tu! Prvé tohtoročné dvojčíslo TOUCHIT január – február je tu a prenesie vás do budúcnosti. Prinášame totiž veľkú reportáž z výstavy CES kde na pätnástich stranách nájdete zhrnutie toho najlepšieho, čo sme na tejto výstave videli v Las Vegas.  V našom článku Čo prinesie rok 2018 v IT vám predstavíme naše vízie, kam sa technológie v tomto roku posunú. Nahliadneme aj do útrob mobilných telefónov a pozrieme sa na tentokrát na ich kamery.

Dočítate sa aj o kryptomenách a o tom, či je to iba umelo nafúknutá bublina. Nezabudli sme ani na testy. V tomto vydaní sme otestovali multimediálne reproduktory s extra dobrým zvukom, najnovšie notebooky pre biznis či smartfóny s extra dobrou cenovkou.

Pre milovníkov aplikácií sme pripravili prehľad aplikácií na plánovanie udalostí. A cenné rady odovzdáme všetkým tým, ktorý hľadajú možnosti, ako prenášať veľké súbory cez internet najlepšie zadarmo či ako naplno využívať Mapy Google.

A nezabudli sme ani na súťaže. Vyhrať môžete vreckovú tlačiareň od HP či telefón Maxcom MM238 3G.  Zapojte sa do našich súťaží tu>>

Nové vydanie už môžu naši predplatitelia čítať na svojom smartfóne či tablete a v týchto dňoch ho dostanú do svojich poštových schránok. Na vás ostatných čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať predplatné a vyhrať herné delo OMEN 17 od HP. Ak chcete vedieť viac o predplatiteľskej súťaži, kliknite sem>>

To však nie je všetko, čítajte ďalej, čo všetko za dozviete v najnovšom čísle TOUCHIT. TOUCHIT je moderný časopis, pre ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii.

Čo prinesie rok 2018 v IT svete?

Rok 2017 je za nami, privítajte rok 2018. Ten bude opäť plný noviniek zo sveta informačných technológií a počas najbližších mesiacov sa určite nebudeme nudiť. Pokiaľ chcete s nami nahliadnuť do blízkej budúcnosti, prečítajte si našu predpoveď, čo prinesie rok 2018 v IT svete. Negarantujeme, že sa táto prognóza splní úplne, avšak mnohé trendy sú pomerne jasne dané.

CES 2018: Stretnutie s budúcnosťou v priamom prenose

Výstava CES v Las Vegas ide tak trochu proti trendom. Zatiaľ čo väčšina ostatných výstav sa zmenšuje a skôr zvažuje svoju existenciu, CES narastá, doslova praská vo švíkoch. Rastie v počte vystavovateľov, rozlohe výstavnej plochy aj v počte návštevníkov. A to sa pritom koná v čase, ktorý určite nie je atraktívny – tesne po začiatku roka, doslova počas pravoslávnych Vianoc. Napriek tomu je to pre nás z redakcie povinná jazda, lebo v Las Vegas sa ukazujú trendy, a to na celý rok dopredu.

Multimediálne reproduktory s extra dobrým zvukom

Náš výber sme zamerali na reproduktory, ktoré hrajú dobre a o kvalite zvuku by sme sa teoreticky nemuseli baviť. Preto nájdete v teste modely, ktoré vložíte takmer do vrecka no aj také, ktoré treba uchopiť oboma rukami. Celkovo sa nás snažilo zaujať 5 modelov a podávali dobrý výkon. Verte, či nie, stále sú tu rozdiely v tom, ako reprodukujú zvuk. Hoci uznávame, že stúpiť vedľa pri niektorom z našich reproduktorov sa vám asi len ťažko podarí.

Je kryptomena iba nafúknutá bublina?

Keď niekto niečo nepozná, je najlepšie tomu dať nejakú nálepku. Napríklad „bublina“. Faktom ale môže byť, že mnohí zmeškali vlak a teraz sa snažia upokojiť tým, že je to nafúknutá bublina. Inak povedané neregulovaný trh, nad ktorým nemá nikto dozor a môžeme tak prísť o peniaze. Ako to teda je s bublinou, bitcoinom a prečo napríklad iné virtuálne meny, či „coiny“ nie sú označované ako kryptomeny?

TOUCHIT je moderný časopis, pre ľudí, ktorí milujú technológie tak ako my v redakcii. Nové vydanie na vás čaká v novinových stánkoch iba za 1,99 eura, alebo si môžete objednať predplatné a vyhrať herné delo OMEN 17 od HP. Ak chcete vedieť viac o predplatiteľskej súťaži, kliknite sem>>

Značky: