Jún bude plný noviniek na streamovacích službách Disney+, Max, SkyShowtime aj DAFilms.sk.

Streamovacie služby každý mesiac prinášajú nové filmové aj seriálové hity. Inak to nebude ani v júni, keď známe služby prinesú novinky z tohto roka, no aj filmy či seriály, ktoré ste mohli vidieť už skôr. My vám tak štandardne prinášame prehľad nových filmov a seriálov, ktoré sa oplatí vidieť a nemali by ste ich zmeškať. Služby ako Max, Disney+, SkyShowtime aj DAFilms.sk sú totiž plné titulov, ktoré by ste mali určite vidieť.

Ak ste teda čakali, kedy si budete môcť pozrieť film Duna: Časť druhá aj z vašej obývačky, teraz budete mať príležitosť. V júni však na streamovacie služby prídu aj novinky ako seriál zo sveta Star Wars, animovaná komédia Trollovia 3 či dokumentárny film slovenskej réžie Pozor, padá SNG!

Duna: Časť druhá (Max)

Režisér Denis Villeneuve len tento rok uviedol do kín druhú časť filmu v hlavnej úlohe so Zendayou a Timothée Chalametom. Film Duna: Časť druhá bol ocenený šiestimi Oscarmi a ide o príbeh o mocenských bojoch v rámci galaktického impéria o kontrolu nad planétou Arrakis. Túto akčnú dobrodružnú sci-fi drámu si budete môcť pozrieť aj z pohodlia domova prostredníctvom platformy Max.

Duna: Časť druháZdroj: Max
Duna: Časť druhá

Star Wars: Akolytka (Disney+)

Filmový príbeh Star Wars z dielne Lucasfilm pozná zrejme každý. Príbehy, ktoré sa s touto dejovou líniou spájajú, však stále pribúdajú a novinkou je aj seriál Star Wars: Akolytka. V tomto seriáli sa uznávaný Jedi majster pri vyšetrovaní šokujúceho zločinu postaví proti bojovníčke z minulosti. Vydávajú sa na temnú cestu, kde sa odhalí že všetko nie je také, ako sa zdá. Prvé dve časti seriálu si budete môcť pozrieť už 5. júna na platforme Disney+.

Trollovia 3 (SkyShowtime)

Animovaná komédia pre deti aj dospelých mieri na platformu SkyShowtime. Po dvoch filmoch sú Poppy a Branch konečne oficiálne pár. Popri zbližovaní Poppy zistí, že Branch má tajnú minulosť a bol kedysi súčasťou jej obľúbenej hudobnej skupiny. Keď sa však skupina zložená z Brancha a jeho bratov rozpadla, nikdy ich už nevidel. Poppy a Branch sa tak vydávajú na cestu, aby zachránili jeho brata Floyda a zároveň spojili opäť bratov. Film si budete môcť pozrieť na SkyShowtime už 14. júna.

Trollovia 3Zdroj: SkyShowtime
Trollovia 3

Pozor, padá SNG! (DAFilms.sk)

Kafkovský proces rekonštrukcie Slovenskej národnej galérie trval viac ako desať rokov. Už v tom čase sa zdalo, že dokončenie stavby tak skoro neprebehne. Riaditeľka galérie však s celou skupinou ľudí bojovala za to, aby sa celému Slovensku splnil sen o modernej kultúrnej inštitúcii. Celý tento proces však sprevádzalo množstvo problémov spojených s povoleniami, stavebníkmi aj politickou situáciou, čo riaditeľku Alexandru zneistilo natoľko, že o svojom úsilí začala pochybovať. Zaujímavý dokumentárny film z roku 2023 nájdete na platforme DAFilms.sk.

Creed III. (Max)

Adonis Creed známy z dvoch predchádzajúcich častí ovládol svet boxu. Je šťastný a darí sa mu nielen v profesionálnom, ale aj v osobnom živote. Z väzenia sa však vracia jeho starý známy, ktorý si chce vyslúžiť svoje miesto v ringu. Konfrontácia medzi bývalými priateľmi však nie je len štandardným zápasom v boxe. Aby Adonis vyrovnal skóre, musí dať do stávky svoju budúcnosť a postaviť sa tak Damianovi, ktorý nemá čo stratiť. Film Creed III. z roku 2023 je dostupný na platforme Max.

Creed III.Zdroj: Max
Creed III.

Becoming Karl Lagerfeld (Disney+)

V roku 1972 bol Karl Lagerfeld 38-ročným takmer neznámym návrhárom konfekcie. Keď sa však stretol s mladíkom menom Jacques de Bascher, všetko sa zmenilo. Karl bol konečne pripravený postaviť sa svojmu priateľovi a géniovi v oblasti Yves Saint Laurentovi a jeho spoločníkovi Pierrovi Bergéovi. Príbeh o tom, ako sa Karl Lagerfeld stal uznávaným módnym návrhárom, prichádza na Disney+ už 7. júna.

Tetovač z Auschwitzu (SkyShowtime)

Šesťdielna miniséria je inšpirovaná skutočným príbehom Laliho a Gity Sokolovcov, ktorí sa zoznámili ako väzni v koncentračnom tábore Auschwitz. Krátko po príchode sa Lali stal jedným z tetovačov, ktorí mali za úlohu tetovať čísla na ruky spoluväzňov. Jedného dňa sa tak stretne s Gitou, do ktorej sa zamiluje. Všetkých šesť epizód prichádza na platformu SkyShowtime a k dispozícii budú už 7. júna.

Tetovač z AuschwitzuZdroj: SkyShowtime
Harvey Keitel ako Lali Sokolov a Melanie Lynskey ako Heather Morris kráčajúc ulicami Melbourne

Julieta (DAFilms.sk)

Španielska dráma rozpráva príbeh Juliety, ktorá žije so svojou dcérou a mužom v Madride. Manžel jej však zomrie a Julieta spolu s dcérou Anti sú poznačené smútkom. Anti po dovŕšení 18 rokov odchádza z domu a Julieta sa nedokáže pozerať na to, ako odchádza to posledné, čo jej v živote zostalo. Dráma hovorí o boji matky, ako prežiť neistotu, o osude, komplexe viny a nepochopiteľných tajomstvách, ktoré nás vedú k tomu, že ľudí, ktorých milujeme, vymažeme zo svojich životov. Akoby nič neznamenali alebo nikdy neexistovali. Zaujímavú drámu si môžete pozrieť na platforme DAFilms.sk.

Zdroj: SkyShowtime, Disney+, DAFilms.sk, Max

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.