Máj ponúka široký výber nových filmov a seriálov, ktoré vás pripútajú k obrazovke vďaka službám Disney+, SkyShowtime, Max aj DAFilms.sk.

Máj je tu a s ním aj nový výber filmov a seriálov na streamovacích službách. Aj tento mesiac do známych služieb pribudnú novinky, pričom jednu z týchto služieb čaká veľká zmena. HBO Max sa premenuje na Max a zmena názvu spolu s novým obsahom prebehne už 21. mája. Nielen táto služba má však tento mesiac čo ponúknuť, takže nech už patríte medzi predplatiteľov a fanúšikov ktorejkoľvek z nich, máte sa na čo tešiť.

Concordia (SkyShowtime)

Nový seriál v službe SkyShowtime bude dostupný už 23. mája. Zaoberá sa obcou Concordia, ktorá je zasadená do budúcnosti. Concordia je založená na sledovaní a zhromažďovaní údajov za cieľom vytvorenia lepšej a humánnejšej spoločnosti. Po 20 rokoch jej úspešného fungovania však prichádza k prvej vražde a napadnutiu nepreniknuteľnej umelej inteligencie, čo ohrozí Concordiu aj jej obyvateľstvo.

ConcordiaZdroj: SkyShowtime
Concordia

Emília (DAFilms.sk)

Herečku z prostredia divadla či filmov Emíliu Vašáryovú pravdepodobne netreba nikomu predstavovať. Počas viac ako 60 rokov jej pôsobenia na scéne sa stala ikonou česko-slovenského filmového plátna. Aj napriek jej sláve však o nej vieme stále málo. Dokumentárny film s výpoveďami jej priateľov, kolegov či spolupracovníkov viete nájsť na platforme DAFilms.sk.

My všetci cudzinci (Disney+)

Ide o príbeh o láske, rodine a duchoch minulosti. Hlavný hrdina Adam sa stretne so susedkou, ktorá v ňom vyvolá dávno potlačené emócie. Spomienky ho tak vtiahnu do domu jeho detstva, kde ho ale čaká prekvapenie. V tomto dome zrejme žijú jeho rodičia aj napriek tomu, že sú 30 rokov po smrti. Film My všetci cudzinci prišiel do platformy Disney+ a pozrieť si ho môžete z pohodlia domova aj vy.

Dobrý človek (Max)

V hlavnej úlohe môžeme vidieť Morgana Freemana ako nadšenca vlakov na dôchodku s menom Daniel. Ten stretne mladú ženu, ktorá bola kedysi úspešná, no spôsobila nepredstaviteľnú tragédiu, pri ktorej prišla o život dcéra Daniela. Spoločne však zistia, že priateľstvo, odpustenie a nádej môže vzniknúť aj tam, kde by ste to nečakali. Film Dobrý človek bude dostupný na streamovacej platforme Max.

Dobrý človekZdroj: HBO
Dobrý človek

The Exorcist: Believer (SkyShowtime)

Režisér David Gordon Green opäť oživuje slávny hororový príbeh, ktorý bol ocenený aj dvoma Oscarmi. Dvanásťročné dievča posadne démonická bytosť. Jej otec tak hľadá pomoc u niekoho, koho dcéra prežila podobnú skúsenosť už v 70. rokoch. Príbehu nechýba napätie a hororová atmosféra tak, ako by ste aj čakali. Ak patríte medzi hororových nadšencov, tak už 17. mája si tento príbeh môžete pozrieť v službe SkyShowtime.

The Exorcist: BelieverZdroj: SkyShowtime
The Exorcist: Believer

Invalid (DAFilms.sk)

Slovenský film s hviezdnym obsadením je dostupný na platforme DAFilms.sk. 90. roky boli o šuštiakových súpravách, pestrofarebných sakách, veľkých magnetofónoch, no aj o záplave nových podvodníkov, začínajúcom organizovanom zločine a s ním spojeným násilím a korupcii. V tomto čase sa odohráva príbeh Laca Hundera, údržbára v múzeu, ktorý je hrdý na svoju prácu. Kvôli svojej cholerickej povahe sa ale ocitne v nesprávnom čase na nesprávnom mieste.

Maturitný ples (Disney+)

Najlepšie kamarátky si v trinástich rokoch sľúbili, že budú mať najlepší ples. Napriek blížiacej sa neistote, čo ich bude čakať na vysokej škole, neprestávajú pokračovať vo svojich plánoch o ideálnom plese. Len 24 hodín pred plesom sa však začne všetko rúcať, obe sa rozídu so svojimi partnermi a majú len jednu noc na to, aby si zohnali nových partnerov na svoj vysnívaný dokonalý ples. Pôvodný film Hulu prichádza už 3. mája na Disney+ a pozrieť si ho budete môcť aj vy.

Uzavretý kruh (Max)

Tento šesťdielny triler vás vezme do New Yorku, kde sa stretnete s prísahou pomsty, neúspešným únosom malého chlapca a dávno pochovanými tajomstvami. V prvej časti pani Mahabir zosnuje plán na únos vnuka šéfkuchára Jeffa. Chce tým zmeniť svoj osud. Vyšetrovateľka Mel Harmony tak má jedinú úlohu, zachrániť rodičom ich syna. Napínavý seriál prichádza do služby Max, kde si ho budete môcť užiť naplno.

Uzavretý kruhZdroj: HBO
Uzavretý kruh

Zdroj: SkyShowtime, DAFilms.sk, Disney+, HBO

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.