Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Firewall ATP100 prináša malým organizáciám lepšiu ochranu pred celým radom kybernetických hrozieb.

Z výsledkov nedávneho prieskumu vyplýva, že 43% prípadov porušenia zabezpečenia siete sa stalo v malých organizáciách. Uvedené číslo jasne dokazuje, že mnohé z týchto organizácií si nevie so stále rastúcim rizikom kybernetických útokov rady. V reakcii na tento vývoj spoločnosť Zyxel prichádza na trh s firewallom ZyWALL ATP100, ktorý pre ochranu malých organizácií disponuje bezkonkurenčným arzenálom proti hrozbám. K ochrane organizácií ZyWALL ATP100 využíva zabudovanú cloudovú službu, vďaka ktorej má k dispozícii nepretržite rastúcu globálnu databázu informácií o kybernetických hrozbách.

Globálne informácie o hrozbách v jednom zariadení

Vďaka cloudovej bezpečnostnej službe firewall ATP100 poskytuje viacvrstvovú ochranu a pomocou funkcie Cloud Query dokáže na diaľku rozpoznať miliardy hrozieb a umožní ich elimináciu. Priebežne rozširovaná databáza informácií o hrozbách je analyzovaná algoritmom využívajúcim umelú inteligenciu a organizáciám pomáha identifikovať aktívne hrozby a zablokovať malware ešte než sa začne šíriť.

„Kybernetické útoky môžu mať pre malé organizácie katastrofálne následky, pretože ich obete často nemajú zdroje alebo nákladnú infraštruktúru nutnú k obrane pred takými hrozbami,“ dodáva Martin Bratičák, Regional Director CEE. „Zyxel preto na trh uvádza ATP firewall, ktorý ťaží z predností cloudu a súčasne malým organizáciám bez nutnosti zaobstarať si drahý hardvér ponúka dokonalú rovnováhu medzi zabezpečením a výkonom.“

Minimálne nároky, maximálny efekt

Medzi ďalšie prednosti firewallu patrí filter IP adries od spoločnosti Zyxel, ktorý automaticky kontroluje a blokuje väčšinu sieťových hrozieb prichádzajúcich zo škodlivých IP adries bez toho,  aby musel každú z týchto hrozieb skúmať zvlášť. Táto preventívna funkcia vyžaduje podstatne menej systémových zdrojov, znižuje nároky kladené na hardvér a užívateľom šetrí čas, pretože vďaka nej odpadá nutnosť jednotlivé IP adresy blokovať pracným nastavovaním bezpečnostných pravidiel.

Komplexné riešenie pre viacvrstvovú ochranu

Malé organizácie s obmedzeným rozpočtom iste ocenia, že firewall Zyxel ATP100 bojuje s mnohými rôznymi typmi hrozieb, ako sú napr. útoky botnetov, a naviac dokáže blokovať IP adresy podľa závažnosti hrozby. Držitelia licencie Gold Security Pack naviac získajú prístup k novým funkciám, ktoré umožňujú firewall prispôsobiť ich individuálnym potrebám a monitorovať tie hrozby, ktoré považujú za najviac relevantné, ako napr. webové útoky, exploity a zdroje spamu. ZyWALL ATP100 tak predstavuje riešenie „všetko v jednom“, ktoré ponúka komplexnú paletu funkcií pre celkovú ochranu užívateľa.

Rozsiahle portfólio firewallov pre organizácie všetkých veľkostí

Model ATP100, ktorý je určený k ochrane malých organizácií s menej než 25 zamestnancami, predstavuje najnovší prírastok do rodiny firewallov ZyWALL ATP200, ATP500 a ATP800. Filter IP adries bude k dispozícii pre všetky firewally a brány ATP s firmwarom ZLD4.35, ktorý bude vydaný v októbri 2019.

Firmware ZLD4.35 ponúkne najnovšie vylepšenie ochrany, funkcionality a užívateľského komfortu a zahŕňa dvojfaktorovú autentizáciu správcov, kontrolér prístupových bodov AP Controller 3.40, integráciu Microsoft Azure a viac než 20 zdokonalení zabezpečenia a funkcionality všetkých ATP firewallov.

Bližšie informácie o firewalle Zyxel ATP100 nájdete na stránkach: https://www.zyxel.com/products_services/ATP-Firewall-ZyWALL-ATP100/

Značky: