Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Takmer štvrtinu jázd cez taxi aplikáciu LIFTAGO tvoria firemní zákazníci.

Najviac firiem pribudlo začiatkom nového roka. Dôvodom prudkého rastu záujmu podnikateľov o taxi služby sú nielen nižšie náklady, ale aj získanie času či benefitu pre pracovníkov. Zamestnanec firmy priemerne mesačne využije taxík na pracovné jazdy približne 10-krát.

„Do programu LIFTAGO Business sa počas jeho polročného fungovania zapojilo už vyše 100 firiem. Taxi aplikáciu LIFTAGO využívajú nielen veľké spoločnosti  so stovkami zamestnancov, ale aj menšie firmy, živnostníci a start-upy. Podľa prieskumu firmy najčastejšie využívajú taxíky na jazdy počas dňa na stretnutia s klientmi. LIFTAGO firmám zasiela prehľadný mesačný výpis jázd s faktúrou a zodpovedný pracovník či majiteľ firmy si môže kedykoľvek prezrieť aktuálny stav jázd vo svojom konte. Nemusí zbierať bločky za taxíky od svojich zamestnancov. Firmy tak šetria čas na administratívu aj obvolávanie voľných taxislužieb, všetky dostupné taxíky majú totiž v mobilnej aplikácii LIFTAGO. Časy čakania na taxík sú cez LIFTAGO od 5 do 10 minút,“ uviedol Tomáš Sroka, šéf LIFTAGO na Slovensku.

Dôvodom záujmu firiem o jazdenie taxíkmi súvisí aj s čoraz vyššími nákladmi na parkovanie áut v rámci mesta. Hustá doprava či rozkopané ulice neumožňujú odstaviť či zaparkovať auto, čo spôsobuje manažérom ponáhľajúcim sa na stretnutie časový stres. Rovnako je pre firmy nevýhodné prenajať si stabilné parkovacie miesto v centre mesta, ktoré je drahšie než jazda taxíkom.

„Keďže nemáme služobné autá, na stretnutia s klientmi v Bratislave, Prahe a Brne využívame najmä taxíky LIFTAGO. Vďaka Business programu LIFTAGO nemusíme mať pri jazde taxíkmi pri sebe hotovosť či platobnú kartu. Za jazdy platíme jednorazovo po skončení mesiaca na základe faktúry od Liftaga, čo nám šetrí čas, uviedol Marek Vidovič, obchodný riaditeľ spoločnosti Modrý koník, s.r.o.

Výhodou taxi aplikácie LIFTAGO je, že aj firmy si môžu vybrať vodiča podľa ceny, typu auta, blízkosti či hodnotenia vodiča. „Unikátny systém tzv. trhoviska jázd, ktorý má len LIFTAGO, už prináša svoje prvé ovocie. Keďže jedným z kritérií výberu ponuky vodiča je aj cena, vzájomná konkurencia vodičov a ich stúpajúci počet spôsobili, že v posledných mesiacoch výrazne klesajú ceny jazdenia taxíkmi cez LIFTAGO. Zároveň vzrástlo priemerné hodnotenie vodičov na skvelých 4,9 hviezdičky z maximálnych piatich, čo nás veľmi teší,“ dodal Tomáš Sroka.

Výhody využívania taxíkov pre firmy:

  • príjemní vodiči  LIFTAGO
  • možnosť výberu z ponúk vodičov podľa ceny, času dojazdu, auta či hodnotenia vodiča
  • priemerný dojazd do 6 minút
  • ľahké objednanie cez aplikáciu v smartfóne
  • šetrenie času pri hľadaní voľného taxíka cez dispečingy
  • nízka administratíva vďaka prehľadnému mesačnému online reportu
  • odpadajú starosti s hľadaním voľného parkovacieho miesta v centre mesta
  • odpadajú náklady na parkovanie

Firmy sa môžu do firemného systému Liftago prihlásiť veľmi jednoducho – stačí si stiahnuť zadarmo taxi aplikáciu Liftago a aktivovať za pár minút svoj firemný profil.