Toto je fitnes náramok, ktorý sa na fitnes skôr hrá, ale na začiatok a zoznámenie sa s takýmto zariadením sa dá použiť. G02 má integrovaný OLED displej s podsvietením, na ktorom vidíte čas a dátum, počet prejdených krokov a notifikácie z telefónu. Ak vám niekto zavolá alebo napíše, budete to vidieť na displeji a cítiť vibráciami. Pri teste sme mali problémy s aktiváciou displeja po otočení rukou alebo poklepaním, nefungovalo to spoľahlivo.

Prejdime k fitnes funkciám, kde nechýba zaznamenávanie dennej aktivity s rozpoznaním chôdze a behu, záznam spánku s vyhodnotením a štatistiky/grafy vašej aktivity za určitý deň alebo obdobie. Nájdete tu aj prepočet vzdialenosti, resp. výkonu na spálené kalórie.

 

Súhrn informácií, výkonu a ocenení používateľa

 

Výsledky aktivity používateľov Lenovo G02 band

 

Snímač tepu tu nenájdete, čo je pri fitnes náramku celkom škoda. Zariadenie komunikuje so smartfónom cez Bluetooth a aplikáciu G02 Band (pre Android a iOS). Tá je jednoduchá a nájdete v nej kompletné nastavenia náramku, štatistiky vašich aktivít, výsledky aktivity používateľov totožného náramku, ocenenia a vytváranie výziev, ktoré vás budú motivovať k pohybu a osobnému progresu. V aplikácii je možné aktivovať budík. Tiež sa dá nastaviť, z akých aplikácií budete prijímať oznámenia.

Nechýba funkcia nerušiť, ktorá vás oslobodí od notifikácii, napr. pri spánku alebo na stretnutí. Ak si stanovíte ciele, po ich dosiahnutí budete odmenení medailou. S výsledkami sa môžete, samozrejme, pochváliť aj na sociálnych sieťach. Lacné, to znamená určité obmedzenie, a preto treba počítať s nepresnosťou v zázname aktivít.

 

Týždenná štatistika výkonu

 

Prostredie aplikácie s dennou aktivitou

 

Hodnotenie presnosti
Snímač tepovej frekvencie: nemá
Počítanie krokov: 60 %
Automatické rozpoznanie aktivít: 30 % 

Hodnotenie
+ výdrž na batériu približne 5 až 7 dní
+ vhodné na nosenie 24/7
+ nabíjanie v akejkoľvek USB nabíjačke (integrovaný USB A konektor)
priemerná funkčnosť
absencia snímača tepovej frekvencie
nepresné zaznamenávanie aktivít 

Cena: od 30 EUR
Zapožičal: Lenovo

Partnerom rubriky e-Zdravie je mobilná aplikácia Dôvera. Pre viac informácií kliknite sem.

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE