Žiadna rozptylujúca obrazovka, žiadne zbytočné notifikácie. Výlučne rýchla a jednoduchá kontrola prehrávaných skladieb. Zoznámte sa s Flipp–om.

Máte radi rôzne technologické vychytávky, no neradi plávate výhradne s hlavným prúdom? Potom pri výbere rozličných zaujímavých „gadgetov“ určite odporúčame zaloviť vo vodách crowdfundingových portálov, akými sú Kickstarter či Indiegogo. Nájdete na nich síce veľa úplne zbytočných vecí, na ktoré by ste pravdepodobne nemali míňať svoje peniaze, no na druhej strane aj množstvo zaujímavých a inovatívnych projektov od začínajúcich firiem, či tzv. „startupov“ z celého sveta.

Nás najnovšie zaujal hudobný ovládač Flipp, ktorý sa nielenže odlišuje od všetkých ostatných ovládačov, ale má aj praktický význam. Jeho unikátnosť spočíva v takmer dokonalej jednoduchosti. Ideou jeho tvorcov bolo dosiahnuť práve jednoduchosť a pohodlnosť ovládania hudby bez akýchkoľvek ďalších rušivých elementov a to sa im skutočne podarilo. K prehrávaniu a ovládaniu hudby nebudete potrebovať svoj smartfón tak, ako doteraz, čo môže byť v mnohých prípadoch výhodou.

Príkladom môže byť odpútanie pozornosti pri osobnej konverzácii s vašim partnerom, rodinnými príslušníkmi či priateľmi. Smartfón predsa neslúži len na ovládanie hudby a ak raz upriamite svoj pohľad na jeho displej, môže sa stať, že vás neželane zabaví na dlhšiu dobu, ako je vhodné. Ďalším príkladom môže byť fakt, že informácie a rôzne notifikácie zobrazujúce sa na displeji vášho smartfónu sú častokrát určené iba pre vaše oči a neradi by ste ich s niektorými ľuďmi zdieľali.

Na akom princípe Flipp funguje? Spojenie s reproduktormi je zabezpečené cez hub prostredníctvom Wi–Fi s frekvenciou 2,4 GHz. Je možné pripojiť aj viacero ovládačov súčasne, pričom výrobca aktuálne garantuje kompatibilitu s reproduktormi Spotify Connect a Sonos. Samotné ovládanie prehrávania skladieb je závislé od toho, ktorej strany zariadenia sa práve dotýkate. Na vrchnej svetlej časti dokážete ovládať hlasitosť či skladbu zastaviť a znovu spustiť. Posúvanie medzi jednotlivými playlistmi, respektíve prepínanie medzi skladbami má na starosti spodná tmavá strana.

Presnejšiu predstavu fungovania získate po vzhliadnutí oficiálneho prezentačného videa nižšie. Momentálne je jasné, že projekt bude úspešný a výroba Flippu už odštartovala. Prví majitelia ho môžu očakávať v novembri tohto roka. Pokiaľ by ste mali záujem o predobjednanie aj vy, môžete tak spraviť po kliknutí na tento link. Štýlový diaľkový ovládač môže byť váš za približne 70 eur.

Zdroj: Android Authority

Značky: