Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Bratislava ako dôležitý dopravný uzol, FlixBus vypravuje viac ako 800 odjazdov za týždeň. Vlani v rovnakom období vypravoval 400 odjazdov za týždeň. Najdlhší priamy spoj z Bratislavy do Antverp v Belgicku prejde 1 185 km

Bratislava je jedným z významných dopravných uzlov autobusového dopravcu FlixBus v strednej Európe. Každý týždeň z nej odíde viac ako 800 zelených autobusov, čo je medziročne dvakrát viac. Najčastejšími destináciami cestujúcich z Bratislavy sú Viedeň, Budapešť a Praha. Najdlhší priamy spoj smeruje do belgických Antverp.

„Bratislava patrí medzi naše najdôležitejšie dopravné uzly v strednej Európe. Každý týždeň odtiaľ vypravíme viac ako 800 odjazdov zelených autobusov, čo je dvojnásobok počtu z minulého leta. S tým samozrejme súvisí aj rastúca ponuka dostupných destinácií pre slovenských cestovateľov,“ uvádza Martina Čmielová, tlačová hovorkyňa spoločnosti FlixBus na Slovensku. Bratislava bola do siete zeleného dopravcu pridaná v roku 2015.

Najčastejšími tohoročnými cieľovými destináciami cestovateľov z Bratislavy sú Viedeň, Budapešť a Praha. Okrem susedných štátov je možné zakúpiť cestovné lístky na priame spojenia do ďalších európskych krajín, ako sú Nemecko či Poľsko. V letnej turistickej sezóne patria medzi vítané spojenia priame autobusové linky medzi Bratislavou a Talianskom, Chorvátskom alebo Slovinskom.

Vôbec najdlhšie spojenie diaľkovým autobusom priamo z Bratislavy nájdete v ponuke FlixBusu do belgických Antverp. Zelený autobus zvládne cestu do druhého najväčšieho belgického mesta dlhú 1 185 km za 23 hodín (s povinnými prestávkami). Cena cestovných lístkov medzi Bratislavou a Antverpami začína na 49,99 €.

„Na takýchto dlhých cestách je nutné, aby bol autobus vybavený najmodernejšími prvkami z hľadiska bezpečnosti i pohodlia. Zákazníci u nás nájdu veľký priestor na nohy i batožinu, polohovateľné sedačky, ktoré je možné vysunúť do strán, bezpečnostné pásy, funkčnú toaletu, klimatizáciu i kvalitnú sieť Wi-Fi,“ dodáva Martina Čmielová.

FlixBus ponúka najrozsiahlejšiu medzimestskú autobusovú sieť zahŕňajúcu 350 000 denných spojov do 2 000 destinácií v 29 krajinách.

Značky: