Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Už viac ako 40 miliónov korún (1,6 mil. eur) si požičali české e-shopy na svoj rozvoj prostredníctvom služby Shoptet Boost, ktorú Shoptet spustil v spolupráci s fintechom Flowpay. Tá umožňuje počas 15 minút požiadať o úver až 40-tisíc eur, ktoré budú môcť e-shopy využiť na svoj rozvoj a rast. Shoptet už integroval Flowpay do svojej e-commerce platformy, kde pomocou prediktívnych AI modelov dokáže vyhodnotiť potenciál e-shopu a na základe toho mu poskytnúť financovanie. Po úspešnom spustení v Českej republike je služba Shoptet Boost dostupná od konca mája aj na Slovensku.

‚‚Teší ma, že po úspešnom spustení Shoptet Boost v Českumôžeme spoločne expandovať službu aj na Slovensko. Je to pre nás vstupná brána na tamojší trh a logický krok k rozšíreniu do ďalších európskych krajín. Verím, že tým môžeme úplne zmeniť spôsob, akým malé a stredné firmy ľahšie dosiahnu prevádzkové financovanie,“ hovorí William Jalloul, CEO a zakladateľ Flowpay.

„Malé a stredné e-shopy tvoria veľkú časť našej zákazníckej základne, spolu s veľkými e-shopmi ich je celkom 37-tisíc, z toho takmer šesť a pol tisíc na Slovensku. Vďaka spusteniu v Česku máme už skúsenosť s veľkým záujmom o túto službu, ktorú e-shopy využívajú napríklad na financovanie rozšírenia marketingových aktivít alebo navýšenia zásob skladu. Jednou z podmienok pri hľadaní partnera bolo aj to, že s nami bude službu rozširovať aj do ďalších európskych krajín. Sme radi, že s Flowpay môžeme službu ponúkať aj na Slovensku a nemusíme hľadať ďalšieho lokálneho poskytovateľa,“ hovorí Ondřej Buben, Head of Shoptet Pay and Financial Solutions.

Aktivácia služby Shoptet Boost v administrácii e-shopu je zadarmo, AI model v prvom kroku vykoná výpočet rizika, ktorý hodnotí históriu a aktuálny vývoj objednávok s predikciou na najbližšie mesiace. E-shop získa ponuku financovania, ktorú AI model každý mesiac reviduje, či dokáže ponúknuť lepšie podmienky – či už nižší úrok alebo vyššiu sumu. Maximálna dĺžka financovania je jeden rok, úvery je možné získať na tri, na šesť alebo na dvanásť mesiacov.

Všetko na jednej platforme vďaka embedded finance

Shoptet Boost je používateľom dostupný priamo cez administračné rozhranie Shoptetu, presne v duchu trendu embedded finance, ktorý umožňuje rôznym platformám alebo napríklad bankám ponúknuť svojim zákazníkom služby tretích strán – fintechov. ‚‚Spoločné partnerstvo medzi slovenským Shoptetom a Flowpay zaisťuje e-shopom nielen efektívne a komplexné riešenie pre ich potreby, ale tiež podporuje rozvoj ich podnikania,“ dodáva Ondřej Buben.„Spolupráca so Shoptetom má pre nás strategický význam, pretože vďaka nej môžeme ľahko a efektívne osloviť malé a stredné firmy zo sektora e-commerce. Zároveň dokážeme pomocou prediktívnych AI modelov lepšie vyhodnotiť ich potenciál a na základe toho poskytnúť financovanie. V duchu trendu embedded finance chceme zároveň s Flowpay rozšíriť naše partnerstvo do ďalších odvetví, či už ide o pokladničné alebo finančné systémy,“ uzatvára William Jalloul.

Značky: