Toto je odpoveď na otázku, čím fotiť na dovolenke, ak chcete čo najviac šetriť a pritom chcete mať poriadne fotografie s optickým zoomom. Nikon Coolpix A10 je úplná novinka, celkom jednoduchý fotoaparát, s ktorým je radosť fotiť. Na zadnej strane sú účelne rozložené tlačidlá a dá sa dobre držať v ruke. Objektív NIKKOR s 5-násobným optickým priblížením umožňuje zachytiť detailné výrazy tváre, do skupinových záberov sa vám zmestia všetci.

NikonCoolpix_A100_01_vyd2016_5_nowat

Vzadu je jasný 2,7-palcový LCD displej, stlačením tlačidla pohodlne prepnete na HD video, ktoré je aj so stabilizáciou. Tento fotoaparát používa AA batérie, ktoré sa dajú kúpiť kdekoľvek. Na alkalické batérie vydrží asi 200 záberov. Snímač má rozlíšenie 16,1 MPx. Automatický výber motívov vyberie za vás správny režim a prispôsobí sa aktuálnym podmienkach snímania. Fotoaparát je pritom vybavený 15 motívovými režimami. Coolpix A10 existuje v 4 farbách a hmotnosť aj s batériami je 160 gramov.

NikonCoolpix_A10_01_vyd2016_5_nowat

Cena: 89,90 EUR
Zapožičal: Nikon

Tento článok vyšiel aj v tlačenom júnovom vydaní TOUCHIT č. 5/2016, preto sa niektoré skutočnosti uvednené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.