Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť NIKON spol. s r.o. usporiada aj tento rok fotografickú súťaž s charitatívnym poslaním „NIKON KALENDÁR – moja srdcová záležitosť“.

Projekt vznikol v roku 2009 a vďaka svojmu úspechu a obľúbenosti sa tento rok uskutoční už 8. ročník. Je určený všetkým milovníkom fotografovania s technikou Nikon, ktorí radi súťažia a túžia po prezentácii svojich fotografií v kalendári alebo na výstave.

Nikon kalendár sa nechal tento rok inšpirovať projektom #ElevateTheEveryDay (Povzneste každodennosť), v rámci ktorého Nikon Europe oslovil štyroch skúsených fotografov, a požiadal ich, aby premenili nevzhľadné všedné parkoviská na úžasnú scenériu a pomohli presvedčiť ostatných fotografov o tom, že aj vo všedných a zdanlivo nudných objektoch je skrytá krása a je len na každom z nás, ako popustí uzdu svojej fantázii a tvorivosti. Preto sa tohtoročná súťaž NIKON KALENDÁR – moja srdcová záležitosť ponesie v duchu motta Skryté krásy všedného dňa. Tešíme sa na súťažné fotografie, ktoré vyvrátia tvrdenie, že všetko už raz bolo vyfotografované. Nájdite aj vy potenciál v tých najobyčajnejších objektoch a prostrediach, ktoré nás obklopujú, a povzneste všednosť na umeleckú úroveň.

Projekt dáva príležitosť fotografom nielen amatérskym, ale tiež profesionálom. Svoje fotografie môžu záujemcovia do súťaže posielať prostredníctvom internetovej stránky www.nikon-kalendar.cz, kde nájdu nielen galériu, ale tiež informácie o súťaži a jej pravidlá. Fotografie je možné vkladať na web až do 31. 8. 2016 do 23:59 hod. Po ukončení vkladania fotografií do súťaže začína dňa 1. 9. 2016 tipovacia súťaž v galérii všetkých prihlásených fotografií. Úlohou v tipovacej súťaži bude pokúsiť sa označiť rovnaké fotografie, ktoré vyberie odborná porota do kalendára NIKON pre rok 2017. Podrobné pravidlá tipovacej súťaže nájdete na www.nikon-kalendar.cz/pravidla. Výherca tipovacej súťaže získa od spoločnosti NIKON spol. s r.o. poukaz na nákup techniky Nikon v hodnote 10 000 Kč (cca 370 eur).

Celkom 50 semifinálových fotografií vybraných odbornou porotou, bude verejnosti prezentovaných na výstave v Nikon Photo Gallery začiatkom roku 2017. Dvanásť víťazných fotografií bude zdobiť stránky ôsmeho vydania prestížneho NIKON KALENDÁRA 2017, ktorý bude opäť vyrobený v limitovanej sérii 111 ks a bude nepredajný. Autor jedinej víťaznej fotografie, ktorú zvolí odborná porota, získa od spoločnosti NIKON spol. s r.o. poukaz na odber produktov Nikon v hodnote 50 000 Kč (cca 1847 eur).

Ôsme vydanie kalendára pokrstí na slávnostnom večere v Prahe dňa 10. novembra 2016 pani Chantal Poullain, herečka, speváčka a zakladateľka Nadácie Archa Chantal. Spoločnosť Nikon venuje výťažok z dražby kalendára práve tejto nadácii, ktorej filozofiou je humanizácia detských zdravotníckych zariadení.

Výťažok z minuloročnej dražby fotografií na slávnostnom večere a dobrovoľný príspevok 10 000 Kč (cca 370 eur) od spoločnosti Nikon priniesol finančný dar vo výške 319 000 Kč (cca 11 780 eur) Domovu pre zrakovo postihnutých Palata na realizáciu projektu „Obnova orientačného systému pre slabozrakých a nevidomých“ v priestoroch zariadenia.

Značky: