Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Zmluvu na dodávku a inštaláciu fotovoltických zariadení na strechách budov vo vlastníctve mesta Brno uzavrela spoločnosť Columbus Energy. Patrí medzi tri subjekty, ktoré vedenie mesta vybralo vo výberovom konaní. Celková maximálna hodnota investície sa pohybuje na úrovni 2,2 miliardy českých korún, teda temer 90 miliónov eur.

„Sme radi, že dlhoročné skúsenosti spoločnosti Columbus Energy a etablovaná pozícia skupiny na českom trhu nám umožnili nielen zúčastniť sa na výberovom konaní, ale sa aj kvalifikovať ako jediný dodávateľ fotovoltických systémov, ktorý formálne nevyžadoval vytvorenie konzorcia a mohol úspešne súťažiť samostatne. Úspešný tender predstavuje pre Columbus vynikajúcu príležitosť na urýchlenie expanzie na českom trhu. Sme veľmi radi, že sme splnili všetky procedurálne požiadavky a môžeme v tak významnom a zaujímavom projekte preukázať naše realizačné schopnosti. Naše know-how a dlhoročné skúsenosti z poľského trhu sú v Českej republike rešpektované, o čom sme sa presvedčili aj pri iných investíciách, a preto máme ambíciu zrealizovať čo najviac zákaziek. Potenciál tohto projektu je naozaj veľký, pretože celkovo sa projekt týka približne 675 budov. Odhadujeme, že Columbus zrealizuje zhruba tretinu z objemu zákaziek, povedal Michal Gondek, podpredseda predstavenstva Columbus Energy S.A. a predseda predstavenstva Columbus Energy a.s.

„V roku 2023 sa nám v Českej republike otvorili na trhu obnoviteľných zdrojov energií nové možnosti v segmentoch B2B a B2C. Teší nás, že už na začiatku nového roka došlo k podpísaniu takto významného kontraktu. Je pre nás o to prestížnejší, že sa týka verejných budov mesta Brno,“ uviedla Arleta Czekaj-Kwiecień, riaditeľka pre obchodnú stratégiu spoločnosti Columbus Energy a.s.

„Veľmi si vážime, že sme boli vybraní ako jeden z dodávateľov fotovoltiky pre mestské budovy v Brne. Je to pre nás veľká príležitosť a záväzok. Zároveň je to ďalší krok pri realizácii našej stratégie, ktorý nám pomôže ďalej rozvíjať aktivity spoločnosti Columbus Energy v Českej republike,“ doplnila Simona Labudová, generálna riaditeľka spoločnosti Columbus Energy a.s.

Expanzia spoločnosti Columbus v Českej republike sa začala koncom roka 2022. V máji 2023 Columbus Energy odkúpil podiely v dcérskych spoločnostiach v Českej republike a na Slovensku a zvýšil svoje prevádzkové aktivity v segmentoch investícií, B2B a B2G.

Značky: