Spoločnosť má pripravený záložný plán.

Výkonný riaditeľ Foxconn informuje, že spoločnosť je schopná presmerovať celú produkciu iPhonov pre USA aj mimo Čínu, pokiaľ si to bude vyžadovať situácia pri prebiehajúcej obchodnej vojne medzi oboma zúčastnenými krajinami.

Bloomberg a The Wall Street Journal informujú, že 25 percent výrobnej kapacity spoločnosti je mimo Číny a Foxconn tak môže bez problémov pomôcť Applu reagovať na potreby amerického trhu a uspokojenie dopytu. Foxconn v podstate už iba čaká na pokyn Applu, aby bola výroba z Číny presunutá.

Spoločnosť Apple potrebuje prehodnotiť výrobu po tom, čo boli prijaté nové tarify až do výšky 25%, ktoré nadobudnú účinnosť koncom júna. Očakáva sa, že nová tarifa sa bude vzťahovať na zariadenia, ako sú telefóny, notebooky a tablety dovážané z Číny do USA, čo je trh, z ktorého pochádza tretina príjmov z predaja iPhonov. Celé rozhodnutie je na spoločnosti Apple, aby zvážila, ako veľmi chce finančne zaťažiť spotrebiteľov v USA. Analytici naznačujú, že prechod nákladov na tarify by mohol viesť k zvýšeniu cien o 9 – 16 percent, čo by malo za následok pokles dopytu o 10 až 40 percent. 

Spoločnosť Foxconn má veľkú motiváciu pomáhať v tejto zložitej situácii Applu, pretože americká spoločnosť vytvára až polovicu príjmov Foxconnu. Pokles dopytu po iPhonoch by viedol k poklesu dopytu po výrobe Foxconnu. 

Prebiehajúca obchodná vojna medzi USA a Čínou bude prinášať veľké finančné straty na oboch stranách, hlavne po tom, ako Čína spustí vlastný balíček opatrení proti USA.

Zdroj: TheVerge

Prečítajte si aj:

iPhone bude v Japonsku fungovať ako občiansky preukaz

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.