Stolný počítač bez Wi-Fi môže byť limitom.

Ak vyžadujete rýchle pripojenie, a to napríklad aj na notebooku, ktorý má len 2,4 GHz Wi-Fi kartu, nemáte veľa možností. USB Wi-Fi karta FRITZ!WLAN Stick AC 860, ako už názov hovorí, podporuje AC sieť do maximálnej rýchlosti 866 Mbps a 300 Mbps na 2,4 GHz pásme. Stačí ju zapojiť do USB portu a Windows automaticky nájde a nainštaluje ovládač.

Potom sa pripojíte na rýchly router aj cez AC štandard a vychutnáte si podstatne rýchlejšiu Wi-Fi. Vzhľadom na svoje podporované rýchlosti má USB 3.0 rozhranie. V balení je aj predlžovací kábel s malou kolískou, do ktorej môžete kartu pripojiť. Poslúži tiež ako univerzálny USB 3.0 predlžovací kábel.

Na tomto USB zariadení sa nám páčila možnosť vypnúť blikajúcu stavovú LED diódu signalizujúcu dátový prenos. Druhá stavová LED, značiaca napájanie, svieti stále, no neruší.

Podporuje šifrovací štandard WPA2 alebo pripojenie cez WPS. Anténa je vstavaná, takže ide o celkom kompaktné zariadenie. Prenosové rýchlosti sú na úrovni podporovaných štandardov. V prípade AC pripojení to bolo stabilne 6,8 MB/s, na 2,4 GHz sieti sme sa pri plnom signáli dostali na stabilnú rýchlosť 3,7 MB/s

Cena: 49 €
Zapožičal: AVM

Tento článok vyšiel aj v tlačenom aprílovom vydaní TOUCHIT č. 4/2017, preto sa niektoré skutočnosti uvedené v článku, môžu odlišovať oproti aktuálnemu dátumu publikovania.

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.