Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Od roku 2002 vyrobil závod Samsung Electronics Slovakia už sto miliónov výrobkov. Deväťmiestne výrobné číslo má veľkoformátový televízor s ultravysokým rozlíšením z prémiového radu. Na výrobe sa dnes podieľa 2 000 zamestnancov, z ktorých je zo Slovenska až skoro 90%.

Investícia spoločnosti Samsung Electronics do výrobného závodu v Galante už Slovensku na daniach z príjmu priniesla nemalé príjmy pre štátny rozpočet, nakoľko spoločnosť patrí pravidelne medzi top platcov dane, a to už od jej vzniku v roku 2002 až do súčasnosti . Kumulatívny obrat spoločnosti v rovnakom období dosiahol 35 miliárd eur. „Galanta sa stala naším domov. Tu dávame ľuďom pracovné príležitosti a o toto mesto a región sa chceme aj starať, pretože naším cieľom je dlhodobý rozvoj. Samsung Electronics Slovakia preto podporuje aktivity mesta v rôznych oblastiach, ako školstvo, kultúra, šport, čistenie a revitalizácia verejných priestorov a podobne. Za posledných 5 rokov sme finančne podporili mesto Galanta sumou približne 530 000 eur,“ hovorí Chunjae LEE, prezident spoločnosti. Spoločnosť realizuje väčšinu aktivít v spolupráci s miestnymi občianskymi združeniami a mimovládnymi organizáciami. V rámci projektu ELITE už viac ako 5 rokov podporuje základné a stredné školy zvyšovaním kvality materiálneho vybavenia a priestorov aj inováciami v samotnej výučbe. Spolupráca so strednými školami umožňuje študentom aj pripravovať sa na budúce povolanie. Žiaci sú zapojení do celého procesu výroby produktu už od návrhu a testovania.

Stabilný pilier Samsung Electronics

Samsung Electronics Slovakia je najväčším výrobným závodom značky na európskom kontinente. Sústreďuje sa na veľkoformátové televízory a monitory s ultravysokým rozlíšením obrazu, zakrivenými i plochými uhlopriečkami od 40 do 95 palcov. Zariadenia s uhlopriečkami 75 palcov a viac sú najväčšie, ktoré sa v rámci portfólia Samsung Electronics vyrábajú. Vyžadujú si špeciálnu výrobnú linku aj starostlivosť. Ľudia ich môžu bežne vidieť iba na výstavách typu EXPO alebo v novej budove Slovenského národného divadla v Bratislave.

Závod v Galante je výnimočný svojou univerzálnosťou a flexibilitou pri výrobe rovných aj zahnutých televízorov. V roku 2016 získal závod ocenenie Samsung Electronics za najlepší technologický prínos vo výrobe za návrh, vývoj a implementáciu novej výrobnej linky. „Galantská“ linka sa následne začala používať aj v ostatných závodoch. Dnes ju opustí nový televízor každých 8 sekúnd. Rekord produkcie bol 4 000 kusov 40-palcových zariadení za jednu výrobnú smenu.

Závod kontinuálne zvyšoval lokálnu pridanú hodnotu. Už dávno tak neplatí, že sa tu výrobky iba montujú z komponentov dovezených zo zahraničia. V súčasnosti dosahuje podiel zapojenia lokálnych dodávateľov viac ako 90 percent z mechanických častí finálneho produktu. Softvér je ladený a testovaný priamo na Slovensku. Vyvíjajú a testujú sa tu aj aplikácie pre domáci trh.

Značky: