Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

WAN Agent zjednodušuje a zefektívňuje skenovanie zraniteľností v distribuovaných prostrediach

GFI Software, dodávateľ riešení pre bezpečnosť podnikových sietí, oznámila dostupnosť funkcionality GFI LanGuard WAN Agent, ktorá zákazníkom umožňuje vzdialené skenovanie zraniteľností. Po nedávnom uvedení beta testovacej verzie je teraz WAN Agent dostupný pre všetky organizácie a poskytovateľov IT služieb, ktorí môžu zefektívniť skenovanie zraniteľností aj na vzdialených lokalitách.

GFI LanGuard WAN Agent poskytuje kompletnú ochranu pre všetky zariadenia v distribuovaných prostrediach bez ohľadu na to, kde sa nachádzajú. WAN Agent je pokročilé bezpečnostné riešenie, ktoré umožňuje poskytovateľom IT bezpečnosti ponúkať svojim klientom nadštandardné služby a zároveň rozširovať ich portfólio služieb a zvyšovať ich príjmy.

WAN Agent rieši potrebu skenovania vzdialených zariadení bez potreby siete VPN. Funkcia ponúka zákazníkom možnosť identifikovať a riešiť zraniteľnosti v distribuovanej architektúre z centralizovaného rozhrania. WAN Agent sa vyznačuje minimálnymi požiadavkami na zdroje, čím zabezpečuje flexibilnú optimalizáciu procesov v rámci stratégií posudzovania zraniteľností a správy záplat. GFI LanGuard WAN Agent je dnes okamžite k dispozícii v plnej funkcionalite.

„GFI LanGuard WAN Agent umožňuje správu zraniteľností zariadení, ktoré sú často mimo firemnej siete, napríklad z dôvodu práce z domu alebo služobných ciest.“ povedal Ondřej Šabata, Sales Engineer softvérových riešení GFI v spoločnosti ZEBRA SYSTEMS. „Inštaluje sa na každý vzdialený počítač, ktorý je potrebné skenovať a aktualizovať pomocou konzoly GFI LanGuard. Agent WAN a konzola bezpečne komunikujú prostredníctvom platformy AWS a odosielajú alebo prijímajú príkazy na skenovanie a opravy.“

GFI LanGuard je riešenie s celým radom bezpečnostných funkcií vrátane hodnotenia zraniteľností, identifikácie chýbajúcich aktualizácií, inštalácie potrebných záplat, softvérového a hardvérového auditu a celkového auditu kybernetickej bezpečnosti.  Jeho MSP verzia poskytuje MSP poskytovateľom možnosť poskytovať zákazníkom služby skenovania podnikových sietí v modeli „Pay-Per-Scan“, t. j. platba za skenovanie, bez toho, aby títo zákazníci museli zakúpiť celé riešenie.

Značky: