Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

EndPoint Control eliminuje riziká úniku dát prostredníctvom prenosných médií.

Spoločnosť GFI Software, dodávateľ riešení bezpečnosti v podnikových sieťach, ohlásila dostupnosť novej verzie GFI OneGuard 2.0, bezpečnostnej platformy na integrovanú správu a ochranu podnikových sietí. Verzia 2.0 integrovaného riešenia uvedeného v minulom roku prináša predovšetkým novú službu EndPoint Control, ktorá dopĺňa existujúce nástroje o ochranu pred neautorizovanými prenosnými médiami.

EndPoint Control eliminuje riziká napadnutia malvérom či únik dát prostredníctvom identifikácie podozrivých médií typu USB pamätí, externých diskov a pod. a realizáciu adekvátnych opatrení. Služba umožňuje mať plne pod kontrolou tok informácií na koncových bodoch s využitím skenovania všetkých citlivých súborov, ktoré by sa mohli stať predmetom útoku. IT administrátor tak dokáže riadiť prístup prenosných pamäťových médií i úložných zariadení na základe definovaných prístupových práv, typu zariadenia, typu súborov, fyzických portov a ID použitých zariadení, to všetko z centralizovanej konzoly.

„Podľa našich tohtoročných zistení vidí 21 % českých a slovenských podnikov vážne bezpečnostné riziko v používaní neautorizovaných prenosných médií,“ povedal Zdeněk Bínek zodpovedný za predaj riešení GFI Software v Českej republike a na Slovensku. „Nová verzia GFI OneGuard 2.0 teraz umožňuje riadiť ochranu koncových bodov spoločne s antivírusovou ochranou a patch managementom z jedného miesta, čo ocenia hlavne organizácie s vysokými nárokmi na ochranu intelektuálneho vlastníctva.“

GFI OneGuard ponúka softvér na centralizovanú správu počítačových sietí vrátane pokročilých reportovacích nástrojov. Riešenie aktuálne zahŕňa nasledujúce služby:

  • Antivírusovú ochranu všetkých zariadení v sieti v reálnom čase
  • Správu aktualizácií (patch management) zaisťujúcu prevádzku softvérových systémov v najnovších aktualizovaných verziách
  • Asset Tracking na inventarizáciu kompletného hardvéru a softvéru v podnikovej sieti
  • EndPoint Control na ochranu koncových bodov v podnikovej sieti.

Značky: