Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť BMW Group Slovakia je už dlhodobo partnerom prestížnej medzinárodnej bezpečnostnej konferencie GLOBSEC 2016.

Jedenásty ročník tohto podujatia sa bude konať v Bratislave od 15. do 17. apríla 2016 a privíta stovky prominentných účastníkov z celého sveta. GLOBSEC tak vstupuje do svojej druhej dekády v čase, keď BMW otvára novú storočnicu.

Hostia konferencie GLOBSEC 2016 sa budú prepravovať flotilou reprezentatívnych limuzín BMW radu 7. Symbolický kľúč od flotily šestnástich automobilov v stredu 13. apríla prevzal minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Miroslav Lajčák v spoločnosti organizátorov tohto medzinárodného stretnutia. „Som rád, že na takom významnom a prestížnom podujatí ako je GLOBSEC sa podieľa aj súkromný sektor – zapožičanie automobilov pre delegátov nielen odľahčí rozpočet na organizáciu podujatia, ale prispeje aj k jeho reprezentatívnosti a bezpečnosti prepravovaných účastníkov,“ vyhlásil pri preberaní limuzín Miroslav Lajčák. Automobily sú zaujímavé aj z technického hľadiska, keďže ponúkajú niekoľko noviniek.

„Vozidlá majú integrované systémy aktívnej a pasívnej bezpečnosti, ale aj ďalšie unikátne inovácie. Napríklad laserové svetlá, prvýkrát použité v tejto triede vozidiel,“ komentoval flotilu Michael Kordys, generálny manažér BMW Group Slovakia. Limuzíny majú navyše ovládanie funkcií gestami vodiča, nočné videnie na detekciu osôb a zvierat na vozovke, kľúč s displejom s diaľkovým ovládaním parkovania, karbónovú karosériu a niekoľko ďalších pokročilých prvkov.

Automobilka BMW tento rok oslavuje sto rokov svojej existencie. Pri tej príležitosti spoločnosť uviedla vizionárske vozidlo BMW Next 100, do ktorého vývojári pretavili svoje predpovede o tom, ako bude mobilita vyzerať o tridsať rokov.

GLOBSEC úspešne spolupracuje so značkou BMW už niekoľko rokov a tieto vozidlá spĺňajú všetky bezpečnostné kritériá, ako aj nároky na reprezentatívnosť. GLOBSEC 2016 privíta štyroch prezidentov, dvoch premiérov a desiatky ministrov. Delegácie prídu z Nemecka, Jordánska, Spojených štátov a desiatok iných krajín. Konferencia v roku 2016 otvára druhú dekádu svojho fungovania. Po ukončení konferencie sa všetky limuzíny vrátia spoločnosti BMW Group Slovakia.

 

Značky: