Pred niekoľkými dňami prišiel nový Material dizajn aj na zariadenia s operačným systémom Android.

Koncom januára tohto roku oznámila spoločnosť Google zmenu dizajnu populárneho Gmailu v mobilných aplikáciách. Nový dizajn môžu používatelia poznať už dlhší čas z prehliadačovej verzie služby či aplikácie pre Android. Teraz prišiel rad na operačný systém iOS.

Výraznou zmenou je odstránenie červenej farby, ktorá pokrývala celý vrch aplikácie a iné jej časti. Biela farba bude po novom začínať už v hornej časti, v ktorej sa výrazne zväčšilo vyhľadávacie pole. Na pravej strane nájdeme ikonu používateľského konta s nezmenenými funkciami.

Výhodou nového dizajnu je aj farebne jasné prostredie, ktoré dáva možnosť viac vyniknúť jednotlivým štítkom. Ďalšou vlastnosťou, ktorá prichádza s touto verziou, je výraznejšie upozornenie na nevyžiadané správy, medzi ktoré sa občas zatúla aj normálna správa.

Novú Material tému spúšťa Google postupne pre všetkých na strane servera. Vyžadovaná je však najnovšia aktualizácia s číselným označením 5.0.190127. Na aktiváciu je taktiež potrebné úplne ukončiť aplikáciu a následne ju nanovo otvoriť.

Zdroj: 9to5Google

Prečítajte si aj:

Aplikácia Gmail pre Android dostáva nový dizajn. Takto vyzerá

Značky: