Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Goodyear bude pokračovať v svojom titulárnom partnerstve a exkluzívnom dodávaní pneumatík pre Goodyear FIA European Truck Racing Championship v roku 2024. Úvodné kolo sa uskutoční v Misane 25. a 26. mája, kde Goodyear predstaví svoju ďalšiu generáciu pretekárskych nákladných pneumatík.

Súťaž sa začala v roku 1985 a rok 2024 znamená 40. výročie tejto prestížnej súťaže. Dnes sa šampionátu zúčastňujú vozidlá od popredných výrobcov a bude to už deviata sezóna, keď je Goodyear oficiálnym partnerom a exkluzívnym dodávateľom pneumatík.

Nová pretekárska pneumatika Goodyear

Túto sezónu prinesie Goodyear do šampionátu úplne novú zmes pneumatík, vyvinutú s cieľom zabezpečiť väčšiu priľnavosť, najmä v mokrých podmienkach, čím sa zvyšujú bezpečnostné štandardy pretekov ťahačov. V Goodyear FIA ETRC predpisy vyžadujú používanie jedinej pneumatiky pre širokú škálu podmienok na rôznych okruhoch: od suchých tratí po mokré, studené a horúce povrchy na rôznych okruhoch. To môže predstavovať výzvu na zabezpečenie optimálneho výkonu počas celého seriálu.

Zavedenie novej pretekárskej nákladnej pneumatiky Goodyear rozširuje spektrum výkonu, ponúka lepšiu priľnavosť za mokra a väčšiu odolnosť. Tento pokrok predlžuje nielen životnosť a výkon pneumatík, ale podporuje aj ciele ETRC v oblasti udržateľnosti tým, že znižuje celkovú spotrebu pneumatík počas sezóny.

Pneumatika bola vyvinutá v Inovačnom centre Goodyear v Luxembursku a testovaná na skúšobných tratiach Goodyear, rovnako ako na okruhoch Nürburgring, Most a Slovakia Ring. Inžinieri sa zamerali najmä na optimalizáciu kontaktnej plochy na rovnomerné opotrebenie a optimalizáciu výkonu počas celej životnosti pneumatiky.

Sedemkolový šampionát navštívi Taliansko, Slovensko, Belgicko, Nemecko, Českú republiku, Francúzsko a Španielsko na ceste ku korunovaniu šampióna. Všetci budú sledovať Norberta Kisse, päťnásobného šampióna, ktorý dominoval posledné tri sezóny.

Goodyear Drive Results Tour sa objaví v paddocku

Prítomnosť spoločnosti Goodyear bude cítiť v paddockoch a fanzónach, pričom jej Drive Results Tour 2024 bude prítomná v každom kole šampionátu. Zúčastnené strany z odboru prítomné na pretekoch budú mať príležitosť dozvedieť sa, ako môže ponuka Goodyear Total Mobility pomôcť flotilám zlepšiť spotrebu paliva, znížiť prevádzkové náklady a zmierniť neočakávané riziká porúch.

Maciej Szymański, marketingový riaditeľ nákladnej divízie Goodyear, hovorí pred sezónou Goodyear FIA ETRC: „Goodyear je nesmierne hrdý, že môže pokračovať svojou prítomnosťou na European Truck Racing Championship, jednej z najprestížnejších súťaží ťahačov na svete. Ako titulárny partner je Goodyear odhodlaný podávať čo najlepší výkon na trati, čo sa premieta aj do miliónov nákladných pneumatík Goodyear a špičkových riešení, ktoré denne používajú dopravné spoločnosti po celej Európe.“

„Vzhľadom na vzrušujúce správy o FIA Motorsport Games, ktoré po prvýkrát obsahujú preteky ťahačov, sme nadšení, že môžeme byť súčasťou tohto medzinárodného divadla vo Valencii v októbri,“ dodáva Szymański. „To dokazuje silnú príťažlivosť pretekov ťahačov po celom svete a sme hrdí, že Goodyear bude hrať medzi fanúšikmi dôležitú úlohu pri uvádzaní akcie.“

„Ako náš exkluzívny dodávateľ pneumatík a titulárny partner šampionátu, Goodyear naďalej posúva hranice inovácií v pretekoch ťahačov,“ povedal Georg Fuchs, výkonný riaditeľ ETRA. „S uvedením týchto pneumatík novej generácie Goodyear potvrdzuje svoju pozíciu lídra v technológii pretekárskych aj komerčných nákladných pneumatík, čím smeruje budúcnosť pretekov ťahačov k väčšej bezpečnosti, výkonu a k udržateľnosti.“

V sezóne Goodyear FIA ETRC 2024 bude Goodyear pokračovať v svojom úsilí ohľadom protektorovania. Po pretekoch prejdú použité pretekárske pneumatiky procesom protektorovania, čím získajú nový účel pre dopravné spoločnosti. Táto iniciatíva pomáha znižovať celkový odpad generovaný Goodyear FIA ETRC, v súlade s ich záväzkom k udržateľnosti. Predĺžením životnosti týchto pneumatík prostredníctvom protektorovania Goodyear a ETRC zdôrazňujú svoj záväzok znižovať ekologickú stopu a optimalizovať výkon na trati aj v bežnej komerčnej prevádzke.

Značky: