Podpora nových jazykov prudko rastie a pri takomto tempe by sme sa už o rok mohli dočkať podpory aj my.

Doplnené 8. 5. 2018: Google oznámil na konferencii Google I/O, že Google Asistent bude tento rok dostupný v 30 jazykoch a v 80 krajinách. Keď sa dobre pozriete na mapu, kde bude virtuálny asistent od Googlu komunikovať, môžete si všimnúť, že farebne označené je aj Česko. Na Slovensku si však budeme musieť na podporu služby počkať minimálne do budúceho roka.

Pôvodný článok 16. 2. 2018: Digitálni asistenti vo všeobecnosti zatiaľ podporujú minimum jazykov. Väčšina Slovákov, ktorí chcú tieto služby využívať, ich musí používať v anglickom jazyku.

Google sa však rozhodol rapídne rozšíriť podporu v tomto roku a Google Asistent sa tak dočká minimálne 18 nových jazykov vrátane ruštiny či hindi. Podpora pribudne v minimálne 38 krajinách.  Vyplýva to zo snímky z prezentácie na samite Digital News Initiative v Amsterdame. Celkovo by tak Google Asistent mal na konci roka 2018 podporovať až 25 jazykov v 52 krajinách sveta 30 jazykov v 80 krajinách sveta.

Hoci Česko na neoficiálnej februárovej mape nebolo ešte zakreslené, systém Android Wear už dávnejšie dostal podporu češtiny. V praxi by to malo znamenať, že Google Asistent už má čiastočnú podporu českého jazyka. Na Slovensko je to teda už len na skok, aspoň v to dúfame. Podporu češtiny oficiálne potvrdil Google v máji.

Zdroj: AndroidPolice

Na článku spolupracoval Roman Kadlec

Prečítajte si aj:

Hodinky Android Wear vedia už aj po česky. Lokalizáciu dostanú iba niektoré modely

Značky: