Spoločnosť Google chce rozšíriť svoj vplyv aj medzi smartfóny strednej triedy.

Už začiatkom tohto roka sa objavili informácie, že by sa na trhu v Indii mohli objaviť smartfóny Google Pixel (prvá generácia strednej triedy) s nižšou výbavou a cenou. Najnovšie informácie od spoľahlivého zdroja naznačujú, že by sme mohli lacnejšie Pixel smartfóny v prvej polovici roka 2019 vidieť už aj v našich končinách.

Podľa overeného zdroja spoločnosť Google naozaj pracuje na zariadení, ktoré bude využívať Snapdragon 710. Roland Quandt aj napriek tomu, že presne nevie o aký druh “mobilného zariadenia” sa bude jednať (oi. tablet) tak predpokladá, že to bude najskôr smartfón Pixel druhej generácie, ktorý bude spadať do prístupnejšej cenovej hladiny.

Prvá generácia Pixelov strednej triedy sa očakáva už toto leto. Určená by mala byť pre rozvojové trhy.

Tieto špekulácie o pripravovanej strednej triede Pixel smartfónov sa momentálne nachádzajú v štádiu, že by sa mohli v čase meniť, prípadne úplne zastaviť. Nakoľko nepoznáme ani prvú generáciu, tak veľmi ťažko sa predpovedá druhá, aj keď informácie o nej pochádzajú od spoľahlivého zdroja.

Snapdragon 710 je nový čipset, ktorý by mal do vyššej strednej triedy priniesť dostatok výkonu a bohatú funkčnú výbavu. Pred pár dňami sa predstavil prvý smartfón, ktorý využíva spomínaný Snapdragon 710 – Xiaomi Mi 8 SE.

Čipset Snapdragon 710 je nástupca Snapdragonu 660, ktorý do strednej triedy prináša už dnes dostatok výkonu. Napríklad taká Nokia 7 Plus so Snapdragon 660 dosahuje v benchmarku Antutu skóre tesne pod hranicou 150 000 bodov a výkonu má dostatok.

V porovnaní s modelom Snapdragon 660 prinesie model 710 ďalšie výrazné zlepšenie výkonu, 30 % pokles spotreby energie a podporu pokročilého strojového učenia a ďalšie funkcie AI.

Smartfóny Pixel sa hardvérom vždy radili medzi absolútnu špičku a cenovka atakovala častokrát 1000 € hranicu. Pokiaľ by sa na trh dostali zariadenia, ktoré by mali polovičnú cenu, tak spoločnosť Google by mohla lepšie pokryť trh so smartfónmi a tak zvýšiť konkurenčný boj medzi výrobcami Android zariadení.

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 8 v teste DxOMark: Patrí medzi najlepších

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.