Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Google daruje prostredníctvom svojej charitatívnej vetvy Google.org 5 miliónov dolárov na pomoc ľuďom, ktorí museli kvôli vojne na Ukrajine opustiť svoje domovy, ako aj na zabezpečenie zásob, ktoré sú v súčasnej dobe potrebné priamo v mieste konfliktu.

Finančnú pomoc si rozdelia humanitárne organizácie z Ukrajiny, Slovenska, Poľska, Maďarska, Rumunska a Moldavska. Táto pomoc je súčasťou širšieho úsilia, ktoré Google vyvíja na strane produktov a v záujme bezpečnosti. Celkovo, vrátane vyššie spomenutého priameho grantu, venuje Google.org spoločne so zamestnancami Googlu na pomoc Ukrajine v rámci humanitárneho úsilia 15 miliónov dolárov v daroch a nefinančnej pomoci. 

Na Slovensku venuje Google.org grant vo výške 500-tisíc dolárov neziskovej organizácii Človek v ohrození. Organizácia v týchto dňoch pomáha ľuďom, ktorí prichádzajú na slovensko-ukrajinskú hranicu a zároveň zabezpečuje dovoz zásob, ktoré sú v súčasnej dobe potrebné priamo na Ukrajine. Financie tak využije na zaistenie základných potrieb, ako je jedlo, pitie, lieky alebo hygienické potreby, ale napríklad aj na bezpečné ubytovanie. Google.org bude situáciu v regióne naďalej monitorovať.

„Myslím si, že v tejto chvíli je nevyhnutné, aby sme všetci maximálne držali pri sebe a pomáhali, kde to len pôjde,“ uviedol Rasťo Kulich, riaditeľ slovenskej pobočky Google.

Značky: