Funkcia má príznačné pomenovanie Time Machine.

Ak ste niekedy používali PC verziu aplikácie Google Earth (nie webovú verziu, ale program, ktorý je v súčasnosti známy ako Google Earth Pro), budete vedieť, že má množstvo funkcií, ktoré webovým a mobilným verziám stále chýbajú. 

Nakoniec sa chýbajúce funkcie postupne dostávajú na všetky platformy. Aktuálne sa môžeme skutočne vrátiť v čase a pozrieť si staré satelitné snímky z minulosti. Táto funkcia môže byť čoskoro k dispozícii, minimálne v prípade verzie aplikácie pre Android.

Funkcia je v súčasnosti k dispozícii ako „experimentálna predvoľba“, čo je skrytá funkcia aplikácie. Bežný používateľ pritom k nej nemá ľahký prístup. Je potrebné, aby mal pokročilé vedomosti o Androide (root). Potrebné informácie nájdete na tomto odkaze, zdrojovom článku alebo vo videu nižšie.

Čo dokáže Time Machine?

V prípade niektorých miest dokáže zobraziť letecké snímky až do 30. a 40. rokov 20. storočia, minimálne v prípade San Francisca. V ponuke je aj funkcia „timelapse“, ktorá ukazuje, ako sa oblasť v priebehu rokov vyvíjala a menila. Aj keď niektoré podklady sú doslova očarujúce, v niektorých prípadoch môžu tento zážitok trochu pokaziť chýbajúce podklady.

Zatiaľ nevieme, kedy by sa táto funkcia mala oficiálne dostať do aplikácie. Vzhľadom na rozsah projektu to však môže trvať niekoľko mesiacov, ak nie rokov.

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Pozrite sa, ako vyzeral New York v roku 1911 vo farbe a v 4K. Výsledok vás prekvapí (VIDEO)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.