Tento problém sa pritom netýkal iba smartfónov Google Pixel.

Dotknuté boli aj zariadenia, ktoré využívali beta verziu Androidu 9. Celkovo sa tento problém objavoval pri smartfónoch Pixel, Essential Phone, Nokia 7 Plus a OnePlus 6. Chyba spôsobovala, že Šetrič batérie sa zapínal aj v prípade, pokiaľ bol smartfón takmer úplne nabitý.

V systéme Android sa dá Režim šetrenia batérie aktivovať automaticky buď pri poklese nabitia pod určitú hodnotu, alebo manuálne hocikedy, keď to bude používateľ potrebovať. Pri niektorých Android Pie zariadeniach bola aktuálne možnosť šetrenia batérie aktivovaná automaticky pri poklese nabitia batérie na 99 %.

Google podal k problému aj dodatočné vyjadrenie a poznamenal, že tento stav bol spôsobený interným experimentom. Toto testovanie sa pritom omylom dostalo na viac zariadení, ako bolo pôvodne zamýšľané.

Všetko je k dnešnému dňu už opravené a režim šetrenia batérie by mal opäť fungovať správne. Google sa ospravedlnil za prípadné problémy spojené s touto chybou, ako aj neinformovanie dotknutých používateľov o vykonávanom experimente.

Aktuálne sa možnosť nastavovania šetriča batérie opäť vrátila do rúk používateľov. Zaznamenali ste tento problém aj na svojich smartfónoch s Android Pie?

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Ako zlepšiť výdrž batérie v smartfóne? 5. časť, iPhone

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.