Zmena sa týka všetkých používateľov na všetkých platformách vrátane Androidu, iOS a desktopu.

Jednou z kľúčových funkcií aplikácie bolo bezplatné a neobmedzené nahrávanie a zálohovanie fotografií a videí v komprimovanom formáte. Google teraz oznámil, že táto funkcia bude ukončená 1. júna 2021.

Od 1. júna sa všetky súbory nahrané do Fotiek Google započítajú do 15 GB predvoleného úložiska, ktoré získate s každým novým účtom Google. Predtým sa do úložného priestoru započítavali iba obrázky nahrané v nekomprimovanej kvalite (Originálna kvalita), zatiaľ čo obrázky nahrané v komprimovanej kvalite (Vysoká kvalita) sa nezapočítavali do 15 GB. Od 1. júna sa všetky obrázky budú považovať za rovnocenné.

Do 15 GB úložiska sa nezapočítavajú fotografie, ktoré boli do služby nahrané pred 1. júnom 2021. Táto zmena sa týka iba obrázkov nahraných po stanovenom dátume.

Rovnako nebude potrebné k 1. júnu 2021 okamžite zaplatiť. Platí to v prípade, že nemáte spotrebovaných celých 15 GB bezplatného úložného priestoru, ktoré sú súčasťou každého účtu Google. Pokiaľ budete chcieť získať viac úložného priestoru, bude potrebné si predplatiť jeden z programov Google One.

Ak nebudete službu používať viac ako dva roky alebo ste prekročili limit úložiska na viac ako dva roky, môže Google váš obsah vo viacerých službách vymazať.

Google v júni 2021 ponúkne nástroj, ktorý umožní spravovať zálohované fotografie a videá a vyberať, čo si chcete ponechať a čo odstrániť. Nástroj automaticky zvýrazní obsah, napríklad tmavé alebo rozmazané fotografie alebo veľké videá, ktoré pravdepodobne budete chcieť vymazať.

Zdroj: Google

Prečítajte sa aj:

Huawei P smart 2021: Dobrý fotoaparát aj výdrž, avšak zastaraný procesor (RECENZIA)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.