Ide o modely roka 2022.

Práve do roku 2022 predaj telefónov spoločnosti Google nebol nijako oslnivý, avšak zdá sa, že veci sa začali meniť k lepšiemu. Spoločnosť tvrdí, že jej telefóny z minulého roka boli jej najpredávanejšími zariadeniami v histórii. Google v roku 2022 vydal tri modely, z ktorých dva boli zo série Pixel 7 a tretím model strednej triedy Pixel 6a. Všetky tri modely sa však dokázali vyhnúť chybám ich predchodcov, čo ocenili nielen kritici, ale aj široká verejnosť. K tomuto úspechu sa vyjadril aj generálny riaditeľ spoločnosti Alphabet Sundar Pichai.

Sundar Pichai, CEO spoločnosti Google
Sundar Pichai, CEO spoločnosti Google

Uviedol, že telefóny Pixel 6a, 7 a 7 Pro sú najpredávanejšou generáciou telefónov, akú kedy spoločnosť uviedla na trh. Pozitívnym ukazovateľom je, že nárast predajov bol zaznamenaný na všetkých trhoch, kde bolo možné tieto telefóny kúpiť. Treba si však pripomenúť už malý úspech série Pixel 6, ktorá tento rastúci trend odštartovala. Je teda vidieť, že Google sa vydal správnym smerom už skôr a (konečne) sa mu v predaji smartfónov začína dariť.

Hoci Google sa pochválil zvýšeným predajom Pixel telefónov, tak tie celkovo tvoria iba nepatrné percento zo všetkých predaných smartfónov. To znamená, že Googlu sa môže o predajoch na úrovni spoločností Samsung, Apple alebo Xiaomi zatiaľ iba snívať. 

Zároveň sa zdá, že aj pre Google bude rok 2023 v oblasti predaja smartfónov kľúčový.

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.