Nové pozadia sú pohyblivé a nie statické obrázky, ako doterajšie tapety.

Virtuálne pozadia nie sú vo videokonferenčnej službe Google Meet novinkou. Používatelia si môžu zvoliť rôzne motívy, napríklad kadejaké prírodné scenérie, interiéry budov, ale napríklad aj výhľad z vesmírnej lode. Vždy však šlo o statické obrázky.

Po novom k nim pribúdajú 360-stupňové pozadia, ktoré je možné využívať na mobiloch. Sú pohyblivé, respektíve vždy sa zobrazuje ich určitý výsek na základe údajov z gyroskopu zariadenia, takže skutočne to vyzerá tak, akoby ste sa pohybovali v danom prostredí. Sú medzi nimi napríklad chrám či pláž.

Je to zaujímavá funkcia, ale v určitých prípadoch môže pre druhú stranu pôsobiť rušivo, takže jej použitie treba zvážiť v závislosti od situácie.

Vo všeobecnosti sa ale virtuálne pozadia, či už obyčajné alebo 360-stupňové, hodia na zachovanie súkromia, prípadne skrytie neporiadku v byte🙂

Počas nedávnych aktualizácií aplikácie Google Meet webový gigant zapracoval do služby vylepšenia na zníženie vizuálnych chýb, ktoré sa niekedy môžu objaviť medzi obrysmi účastníka hovoru a jeho virtuálnym pozadím. Do služby pribudli nedávno aj nové možnosti reakcií vo forme tzv. emoji.

Zdroj: Digitaltrends.com, Workspaceupdates.googleblog.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.