Mapy sa stali nevyhnutným nástrojom vždy keď cestujeme, alebo sa potrebujeme zorientovať v neznámom prostredí.

Google pracuje na vrstve, ktorá pridá pouličné osvetlenie, aby používatelia mohli bezpečne cestovať aj v noci.  Členovia XDA Developers našli v beta verzii Máp Google 10.31.0 reťazce, ktoré naznačujú zavedenie novej vrstvy s osvetlením. Budú na nej zvýraznené žlté čiary, ktoré sa objavia pri jasne osvetlených uliciach, čo pomôže používateľom vyhnúť sa potenciálne nebezpečným miestam.

Keďže táto funkcia ešte nie je aktívna, nie sú k dispozícii ani žiadne snímky obrazovky. Predpokladáme však, že tlačidlo na jej aktiváciu bude umiestnené medzi ostatnými možnosťami vrstiev v pravom hornom rohu rozhrania Máp.

Reťazce neprezrádzajú, či je táto funkcia spočiatku obmedzená iba na konkrétne miesta, ale môžeme sa domnievať, že Google funkciu najskôr otestuje v užšom kruhu testerov. Vrstva s osvetlením bude v každom prípade užitočná najmä pre turistov alebo cestujúcich, ktorí navštívia pre nich neznáme, prípadne nebezpečné miesto.

Najnovšiu verziu aplikácie Mapy si môžete stiahnuť tak, že si ju zaregistrujete v Obchode Play, alebo ju získate priamo z APK Mirror. Ako je uvedené vyššie, táto funkcia ešte nie je aktívna, ale pomocou tejto verzie by ste mohli získať vrstvu pouličného osvetlenia medzi prvými. 

Zdroj: XDA

Titulný obrázok: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Ako je to so štátnou podporou pri nákupe elektrických áut?

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.