Smartfón spoločnosti Google sa môže pokojne zaradiť medzi najmenej strážené zariadenia pred predstavením.

Už nejaký čas sa môžeme stretávať s takmer kompletnými informáciami o rôznych parametrov, displeji až po marketingové materiály, ktoré zverejnila priamo spoločnosť Google. To znamená, že už takmer všetky podstatné o pripravovanej novinke poznáme. S blížiacim sa októbrovým predstavením sa však objavila nová várka fotografií vo vysokom rozlíšení, ktorá ešte detailnejšie vykresľuje nový počin Googlu.

Ako sa predpokladalo, displej Pixelu 4 XL už neobsahuje výrez. Stále však oproti konkurencii ostáva pomerne veľké čelo, v ktorom sú umiestnené kamery a ďalšie senzory, využívajúce sa aj v novej technológii pre autentifikáciu pomocou tváre.

Na zadnej strane sa nachádza fotoaparát s dvoma objektívmi, 8× priblížením, akčným režimom Motion Mode a vylepšeným režimom Night Sight. Pred dvomi týždňami unikla dokonca aj samotná aplikácia fotoaparátu a teraz už vieme, že predvolený pomer fotografií bude 16: 9. Bola pridaná aj funkcia Camera Coaching, ktorá pomôže používateľom vytvárať lepšie obrázky.

Pixel 4 XL je lemovaný elegantným čiernym rámom. V hornej a spodnej časti zariadenia sa nachádza štandardná výbava, ktorá zahŕňa reproduktor pre hovory, USB-C, hlasný reproduktor a hlavný mikrofón. V pravej bočnej stene môžeme vidieť kolísku na ovládanie hlasitosti a aj tlačidlo napájania. Ako sa očakávalo, 3,5 mm výstup na slúchadla už v novom Pixely nenájdeme.

Zo softvérovej výbavy nepoznáme takmer žiadne detaily. Veríme, že Google vybaví svoj nový model tým najlepším zo svojej ponuky. Z uniknutých obrázkov je nateraz vidieť prítomnosť technológie na odomykanie tváre a nastavenie obnovovacej frekvencii displeja na úroveň 90 Hz.

Zdroj: NextRift

Prečítajte si aj:

Poznáme detailné špecifikácie o očakávanom Google Pixel 4

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.