Spoločnosť Google potvrdzuje, že zariadenia Nexus 5X a Nexus 6P nebudú aktualizované na platformu Android P.

Spolu s prvou ukážkou Android P Developer Preview sa objavujú správy o niektorých smartfónoch, ktoré už nedostanú hlavnú aktualizáciu operačného systému Android. Zdá sa, že spoločnosť Google potvrdila, že dva z jej smartfónov, Nexus 5X a Nexus 6P nebudú aktualizované na Android P.

Ako nemilý „bonus“ zákazníci, ktorí vlastnia tablet Pixel C, by tiež nemali dúfať, že dostanú aktualizáciu, pretože Google nebude už ponúkať inováciu systému Android pre tento model. Nemôžeme povedať, že v tomto prípade je správa prekvapením. Len je škoda, že tak populárne telefóny, akými bezpochybne Nexusy sú, prestáva Google podporovať.

Pixel C

Čo je ale pozitívne, že spoločnosť Google bude naďalej poskytovať majiteľom Nexus 5X a Nexus 6P mesačné bezpečnostné aktualizácie minimálne do novembra 2018. Po tomto termíne, čo spoločnosť Google už tieto bezpečnostné záplaty nebude ponúkať, pravdepodobne budete musieť prejsť na novší telefón.

Medzitým si teraz môžete pozrieť novo vydaný vývojársky náhľad Androidu P, pokiaľ teda vlastníte jeden z Pixel smartfónov, t. j. Pixel, Pixel XL, Pixel 2 a Pixel 2 XL.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Android P chce byť bezpečnejší. Zamedzí používaniu fotoaparátu na pozadí

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.